Klaas veini korki eemaldamata ehk Lõpeta joomine, hakka maitsma

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JUSS SASKA

Möödunud aastal avati Londonis restoran, kus pokaaliga on saadaval 110 erinevat veini. Kuidas on see võimalik? Uudse veinipudeli avamise ja säilitamise tehnoloogia abil saab aastakäike ja erinevaid maitseid võrrelda igaüks, pudelikorki seejuures eemaldamata.

Iga veinisõbra unistusest avada pudel korki eemaldamata on saanud veinimaailma uus imevidin – coravin. Selle leiutaja, meditsiini- ja masinaehituse taustaga ameeriklasel Greg Lambrechtil oli kaks soovi. Esiteks, et ei peaks joomata jäänud pudelipõhja kraanikaussi valama. Teiseks, et restoranis oleks suurem valik veine klaasikaupa.

Nii töötaski Lambrecht kümne aasta jooksul välja coravin-süsteemi, katsetades selleks erinevaid nõelasid ja gaase, mis veini olemust ei rikuks. Esmane väljalase 2013. aastal äratas huvi nii restoranide, vinoteekide kui ka veinihuviliste hulgas ja nüüdseks on coravin kättesaadav ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles