Kolm põhjust, miks öine söömine on suurim lollus, mida sa teha saad

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mis on mõnusam, kui südaöise näljaga külmkapiuks lahti teha ning õhtusöögi ülejääke nosida? Kui ka sinu harjumuste hulka kuulub selline käitumine, siis siin on põhjused, miks endale sellega sootuks karuteene teed. On aeg leida uus, tervislikum harjumus!

LA Times vahendab viimaseid uuringuid, mis on leidnud, et öisel söömisel on üllatavalt palju negatiivseid füüsilisi ja vaimseid mõjusid, mis tõestavad seda, mida me ammu juba teadsime – hilisõhtused mekkimised tasuks ära jätta.

  1. Sa sööd tõenäolisemalt üle. Inimesed, kes õgivad öösiti, ei tunne söömisest samasugust rahulolu kui tunnevad need, kes einestavad päevasel ajal. See rahulolutunne aga panustab täiskõhutundesse ning just nii reguleerib keha kalorite hulka, mida vajame ja tarbima peaksime. Kui me ei saa söömisega kaasnevat «auhinda» hea tunde näol, sööme me suure tõenäosusega üle, leiti Brigham Youngi ülikoolis tehtud uuringu põhjal.
     
  2. See rikub su mälu. Semeli instituut (UCLA) viis läbi uuringu, mis leidis, et öine näksimine ajal, kui sa peaksid magama, rikub su mälu ja vähendab võimet järgmisel päeval asju õigesti meenutada. Tõenäoliselt on siin põhjuseks kehakella segadusse ajamine. Uurimuse läbiviija Dawn Loh soovitab söömisel jälgida lihtsat reeglit: söö siis, kui väljas on valge!
     
  3. See rikub su keskendumisvõimet. Kui sa niigi ei saa hästi magada, siis hilisõhtune vohmimine aeglustab meie reaktsioonikiirust ning vähendab tähelepanuvõimet veelgi enam. Nii võib väita Pennsylvania ülikoolis tehtud uuringute põhjal.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles