Neli kaalualandamisnippi, mida sa ei ole veel proovinud

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Oled dieeditamisest väsinud, püüad küll igati tervislikult toituda, kuid kaalunumber ikka ei alane? Siin on neli kavalat vähetuntud trikki, mida võiksid proovida!

News.com.au annab head nõu, kuidas seisakust üle saada.

  1. Lõika oma toit väiksemateks tükkideks. Tuleb välja, et toidu tükeldamine petab aju ära ning meil on tunne, et meie portsjon on suurem kui tegelikult – ning see võib aidata sul kokkuvõttes vähem süüa. Eriti hästi töötab nipp ilmselt siis, kui sa sööd lisaks ka väiksematelt taldrikutelt, mis on teine hea trikk aju ülekavaldamiseks.
  2. Vaheta käsi. Kui sa oled paremakäeline, siis sa ei tule ilmselt selle pealegi, et peaksid sööma teise käega. See aga aitab meil ülesöömisele kaasa, ilma et me sellele mõtlemagi peaksime. Kui sa aga muudad endal söömise keerulisemaks, pead sa sellele keskenduma – parim viis selleks on vahetada kätt. Võid proovida ka hoopis pulkadega süüa.
  3. Korista. Veel üks faktor, mis meid üle sööma paneb, on segadus. Hiljutine uuring näitas, et mida suurem segadus on köögis, seda rohkem me snäkkima kipume. Korrastamata elamine paneb meid tundma, et me ei oma oma elu üle kontrolli – ning maiustused tekitavad meis kompenseerimiseks heaolutunde.
  4. Pane telefon käest. Pole vahet, kas sa loed meili või vaatad söömise ajal sarja – nii sööd sa tõenäolisemalt rohkem ning hiljem oled altim ka kätt snäki järele sirutama. Keskendu ainult toidule ning tõenäoliselt avastad, et kõht täitub kiiremini!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles