Tiina Talumees: Pärnu atmosfääris on perfektne pits ja mänglev plisseer

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Talumees modellidega.
Tiina Talumees modellidega. Foto: Tiit Mõtus

Sel nädalavahetusel vallutavad moesõbrad Pärnu, kus toimub juba traditsiooniks saanud moeallee. Spaahotellis Hedon avavad aga hüpikpoe M.O.M ka teised nimekad Eesti disainerid – Tiina Talumees, Riina Põldroos, Iris Janvier, Embassy of Fashion ja Kirill Safonov.

Mis võlub moedisainereid Pärnu suve ja suvepealinna juures? Tiina Talumees kinnitab, et Pärnu on olnud läbi aegade üks tema lemmikkohti, kus suvel mõnusalt aeg maha võtta. «Pärnu seostub mulle mahedate õhtutega suveterrassil, lõõgastavate spaahoolitsuste ja lõhnavate lõputute roheliste alleedega. Mulle tundub, et suviti on Pärnus mingi täiesti teine ajaarvestus, teine hingamine. Inimesed on heatujulised ja suhtlusaltid.»

Ka Talumehe poodi valitud kleidid on kantud selles meeleolust. «Prindid ja mudelid annavad edasi Pärnu tunnet. Mugavad lühikesed suvekleidikesed, pits ning mänglev plisseer tundus lausa perfektne sellesse atmosfääri.»

Riina Põldroosi jaoks on Pärnu tõeline lapsepõlvemaa. «Mul elas vanaema siin ranna ligidal, nii et olen kõik oma koolivaheajad siin veetnud, tänavatel, parkides ja rannas mänginud, igas kohvikus jäätist söönud! See on minu jaoks üks erilisemaid linnasid üldse, tahan siia alati tagasi tulla.»

Ka Põldroosi Pärnusse valitud looming annab oma kerge olekuga edasi suvist muretut kuurordimeeleolu. «Siia sobivad kangad, mis iga briisiga liiguvad ja kaasa tantsivad. Värvid, mis meenutavad päikest, lilli ja taevast.»

Moeloojad On Majas ehk M.O.M. on koht, kus saavad kokku Eesti disaini armastavad moehuvilised ning andekad Eesti moeloojad. M.O.M. hüpikpoed leiad suvel mitmetest kaunitest Eesti linnadest. Kõikidel M.O.M üritustel on moeloojad ise kohal, mistõttu on see suurepärane võimalus Eesti disaineritega silmast silma kohtuda. Veel enam, see on ainulaadne võimalus disainerite nõuannete abil täiendada oma garderoobi hooaja lemmikutega.

Pärnus esitavad uut loomingut IRIS JANVIER, Tiina by Tiina Talumees, Embassy of Fashion ja Kirill Safonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles