Jüri Pootsmann: just vahetusaastal Taanis avastasin enda jaoks muusika!

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pootsmann
Jüri Pootsmann Foto: Eero Vabamägi / Postimees

YFU Eesti otsib välisõpilastele kodusid. Üle terve maailma saabuvad augusti lõpus Eestisse välisõpilased, kes käivad siin koolis ja elavad siinses perekonnas, kuid 15 noort on veel koduta. Vahetusaasta programmi raames Taanis elanud laulja Jüri Pootsmann juba teab, kui väärt kogemus see võib olla - just seal elades hakkas noormees tõsisemalt muusika ja laulmisega tegelema! «Praegu võin julgelt väita, et see aasta oli minu jaoks ääretult oluline,» kinnitab Jüri.

«Vahetusaasta on superlahe kogemus – avastad maailma ja iseennast,» ütleb laulja Jüri Pootsmann. «Mina hakkasin vahetusaastal Taanis olles tõsisemalt tegelema muusika ja laulmisega. Praegu võin julgelt väita, et see aasta oli minu jaoks ääretult oluline.»

YFU vahetusperekond Nemsitsveridze Tartumaalt räägib, et just perekond on see, kes annab noorele kodust kaugel olles turvatunde. «Läbi vahetuspereks hakkamise saab ainult võita: sa õpid, avastad, saad tugevamaks, su isikuomadused muutuvad paindlikumaks, õpid tolerantsi – ühesõnaga võib sinust saada veel parem inimene,» teab pereema Karilin Nemsitsveridze.

«Perega, kelle juures selle aasta elasin, suhtlen endiselt tihedalt ning nende rolli minu vahetusaastas ei saa alahinnata,» kinnitab ka Jüri kõhklematult. «Kõik inimesed, kes julgevad võtta vastu väljakutse ning võtta aastaks enda juurde elama noore inimese teisest riigist, annavad minu meelest väga olulise panuse selle noore kujunemisse iseseisvaks ning avatud vaatega maailmakodanikuks!»

Saa ka sina maailmakodanikuks!

YFU Eestiga on käinud vahetusaastal lisaks Jürile ka mitmed teised tuntud eestlased – Liina Raud, Egle Eller-Nabi, kes kõik on kommenteerinud enda vahetusaastat kui elumuutvat kogemust. Kuid lisaks entusiastlikele õpilastele, kes lähevad Eestist välja maailma avastama, on palju ka neid, kes tulevad Eestisse ning otsustavad pärast vahetusaasta lõppu siia jääda. Kõige esimene vahetusõpilane, 21 aastat tagasi Eestis käinud ungarlanna Edina Csüllög, elab täna Võrumaal ning töötab selle nimel, et Eesti kultuuri maailmas tuntaks.

YFU Eesti otsib vahetusperesid 20. augustil saabuvatele õpilastele, kes jäävad siia terveks õppeaastaks. Õpilased tulevad siia õppima eesti kultuuri, keelt ja loodavad saada endale päris eesti perekonna. Õnnetuseks on veel 15 õpilast ilma uue kodu ja perekonnata. Kui sina tunned, et tahad kaasa aidata ning ka enda maailma avardada, vaata rohkem: https://www.yfu.ee/vahetuspere/taotlemine/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles