Sõidad Stockholmi? Need on parimad kohad šoppamiseks!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Stockholmi tänavatel
Naine Stockholmi tänavatel Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Enamik inimesi, kes Stockholmi sõidavad, plaanivad läbi astuda ka mõnest sealsest poest. Kuna H&M on nüüd meil endalgi olemas, siis milliseid poode ja kaubanduskeskusi tasub veel külastada?

Stockholmi peamine ostutänav on Drottninggatan, kuhu satub siis, kui sõita metrooga T-Centralenisse, kirjutab 1182 blogi. Kuigi Drottninggatanil on vähemalt neli H&Mi poodi ning terve hunnik muid poode, pole see sugugi ainukene koht, kus aega surnuks lüüa ja poodides kolada.

Åhléns

Asukoht: Klarabergsgatan 50

Åhléns on üks Rootsi tuntumaid kaubamajasid, mille kõige suurem esindus asub Drottninggatanil, kohe T-Centraleni kohal. Kaubamajas on hinnad seinast seina, leidub nii odavaid brände kui ka kallimaid. Kindlasti tasub kaubamaja külastada neil, kel on huvi Skandinaavia disainerite loomingu vastu, sest enamik kohalikest brändidest on seal esindatud ning erinevalt kitsastest butiikidest, kus müüjad on soovitustega seljas elavad, saab seal rahulikult vaadata ja uurida. 

Stockholm Quality Outlet Barkaby

Asukoht: Flyginfarter 4, Järfälla

Kes ei pelga kesklinnast kaugemale sõita, sel tasub ette võtta käik Barkaby Outleti. Tegemist on nii-öelda outlet-külaga, kus erinevatel poekettidel ja brändidel on oma majakesed, kus müüakse möödunud hooaegade kollektsioone. Näiteks on sealt võimalik seotada odavaid Ecco jalanõusid, Rootsi hittbrändi Acne rõivaid, Stadiumi spordipoest odavalt spordiriideid ja -varustust jne. Põhimõtteliselt võib külakeses veeta kas või terve päeva ning ülimalt hästi sobibki see just neile, kes on Stockholmi sõitnud šoppamise eesmärgiga. 

Nordiska Kompaniet ehk NK

Asukoht: Hamngatan 18-20

See on Stockholmi kõige suurem ja eksklusiivsem kaubamaja, kus on esindatud palju tuntud disainerbrände ja hinnad sellest tulenevalt küllaltki kõrged. Kel aga rahakott lubab, võib sealt koju viia nii rõivaid, aksessuaare, mööblit kui ka kõike muud mõeldavat. Eriti hea on NKd külastada aga allahindluse ajal, kui hinnad on tõesti kordades soodsamad ning suuremate süümepiinadeta võib osta nii mõnegi muidu kättesaamatus hinnaklassis oleva asja. 

Nathalie Schuterman

Asukoht: Birger Jarlsgatan 5

Väike disainerbutiik Stureplanil, Birger Jarlsgatanil. Tegemist on rootslaste seas ühe armastatuima butiigiga, mis on eriti kuulus oma allahindluste poolest. Nimelt käiavad tavaperioodil paljud seal poes lihtsalt uute kollektsioonidega tutvumas, kuid tõsisemaks ostlemiseks läheb alles siis, kui algab allahindlusperiood. Eriti kõva möll pidavat poes käima siis, kui algab 70-protsendine allahindlus. 

Butiigis on esindatud sellised brändid nagu Marni, Celine, Balenciaga, Lanvin, Missoni jne. 

Kus tasuks veel poodelda? Vaata lisa 1182 blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles