Õpetusi aastast 1933: 12 käsku mehele, kes naiste juures tahab saavutada edu

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulus juuksur Raymond, kes oli tuntud ka kui Mr Teasy Weasy, 1937. aastal.
Kuulus juuksur Raymond, kes oli tuntud ka kui Mr Teasy Weasy, 1937. aastal. Foto: Mary Evans / Scanpix

Ajaviiteleht andis 30. aprilli 1933. aasta numbris nõuandeid kõigile meestele, kes tahavad olla südametemurdjad. On humoorikas tõdeda, et mõned neist nõuannetest näikse kehtivat tänapäevalgi (loodetavasti aga on enamik neist siiski aegunud). Artikli lõpus on mõtlemapanev tsitaat: «Armastus kannab eneses alati truudusetuse idusid…»

Iga mees tahab olla naistekütt. Ent kõigil Aadama poegadel ei vea Eeva-tütarde juures ühteviisi. Mõni mees võidab naise südame esimesel hetkel, teine vaevab ennast kogu aasta, aga saab lõpuks ikka korvi. Seda ainult sellepärast, et ei osata võita naiste südameid. Südamete võitmine pole raske, kui peetakse meeles järgmised 12 käsku.

Esimene käsk. Enne kui lähed magama, pane püksid madratsi alla. Katsu magada liikumatult. Pead nimelt üle trumpama kõige parema pressraua. Mees, kes tahab olla salongilõvi, võib pigemini kanda juuksteta pead kui pressimata pükse. Pükstel ei tohi kunagi puududa viigid.

Teine käsk. Märgi sedelikese peale nii peenikeses kirjas kui võimalik mõnelt välismaa ajakirjast loetud naljad, mõistatused ja anekdoodid. Õmble sedel oma taskurätile, nii et see välja ei paista. Loe siis tähelepanematult seda sedelit ja sa lood nõnda kõikjal lõbusat meeleolu. Ära lase teisi mehi sõnagi lausuda. Ära näita aga ka võistlejatele, et ei tarvita taskurätti nina, vaid lugemise jaoks.

Kolmas käsk. Kui esimesed loorberid saavutatud, suuna jutt iseloomu tundmaõppimisele käekirja järele. Lase teisi aimata, et sa selles teaduseharus oled saavutanud suuri tagajärgi. Põikle, katsudes ise kunstlikult punastada, teisi selles õpetamast. Lõpuks aga anna kui hea inimene siiski järele. Pisaraid valades kinnita vahetpidamata, et oled sunnitud seda tegema. Loe siis mõnest käekirjast iseloomu. Kiida ainult kirjutajannat, öeldes sageli: «See selgelt kriipsutatud s või l õi n või mõni teine täht…» Kui teed nii, antakse sulle õigus ja kõik on üllatatud.

Neljas käsk. Ka käe vaatamise kunst ei tohi sulle võõras olla. Pole tähtis, mida räägid: Vaata ainult kätt ja kõnele. Tee seda aga piinatult ja viivitades. Korda tihti, et oodata tuleb ainult head. See rõõmustab ikka daame, kelle kätt hoiad.

Viies käsk. Peamine nõue on siin nõidumine. See on lihtne, väga lihtne. Osta kusagilt ainult mõni taskukunstniku käsiraamat. Sellest õpib nõidumist. Saladust muidugi ei avalda. Kutsud ainult kordamööda iga daami kõrvale, seletad temale suure saladuse katte alla asja. Igale kinnitad mitu korda, et tutvustad saladustega ainult teda ja neid ühelegi ei tohi edasi rääkida. Nii võidab omale sõbratare, kes truud surmani.

Kuues käsk. Seltskondlikke mänge, mida oskad, peab olema palju. Nii kohe, kui oled alustanud, näita oma «väsimatut temperamenti». Toole üksteise kõrvale asetades, algab «Mekka reisi». Tarvitades lõbusaid kõnekäände, tutvustad teisi mänguga. Loomulikult juhid ka ise mängu. Kunagi ei tohi sa seltskonnas juhi kohta loovutada mõnele teisele.

Seitsmes käsk. Alustades pereprouast, peab järgemööda igale daamile jutustama midagi meeldivat. Pereprouale võid öelda, et sa kunagi varem pole näinud nii meeldivat tapeedi mustrit (võib olla ka mõni teine asi). Mõnele teisele ütle, et oled temast midagi head kuulnud, kiida tütreid, jalgu – ja võid olla kindel, et naised sinust vaimustuvad. Selliseid kiituseid kuulevad nad ikka parema meelega – kui midagi muud.

Kaheksas käsk. Pomise midagi saladusrikkalt, tõmba taskust välja mõni keeduretsept ja kriipsuta alla selle Vene, Prantsuse või mõnda teist päritolu. Ütle, et see sedel on sinul ainuke, kuid kingi see siiski majaprouale. Selliselt ohvrimeelsusest peavad naised alati lugu. Neid keeduretsepte võid saada igast kokaraamatust.

Üheksas käsk. Alati pead oskama moodsamaid tantsusamme. Kodus harjutades tee neid kümme korda keerulisemaks kui on tõeliselt. Kõrvaltoas õpeta neid uuele daamile. Ütle, et õpetad neid «ainult temale». Daam ei unusta sind siis kunagi.

Kümnes käsk. Kanna enesega kaasas kõike, mis vähegi võimalik. Sõiduplaanid, leksikonid, aadressi- ja telefoniraamatud, nõelad, noad, käärid. Lühidalt: kõik peab sinul alati käepärast olema.

Üheteistkümnes käsk. Tea iga asja põhjalikult, aga ära räägi ka kunagi kõige suuremale rumalusele vastu. Õpi pähe tsitaate uusimatest luuletusist! Tarvita elutarku lauseid, millele loomulikult sina «ise» tuled, kuigi need kusagilt oled õppinud pähe. See meeldib alati naistele. Mõne tarkusesõna omanikuna nimeta ka Shakespeare’i, Goethet, Kanti ja teisi suuruseid. Alati ei pruugi mõtteterad olla nende omad, kuid ütle seda siiski. Mõju on suurepärane.

Kaheteistkümnes käsk. Ära armu kunagi, veel rohkem hoidu kihlusest. Naistele meeldid sina ikka ainult nõnda kaua, kui oled vallaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles