80/20 reegel võib olla eduka suhte võti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suhte algusaeg ehk mesinädalad jäävad ühel hetkel seljataha ja kätte jõuab stabiilne aega, mil tuleb olukorraga leppida, et suhe kestaks pikalt. Üleminek mesinädalatelt võib olla päris hirmutav.

80/20 reegel räägib sellest, kuidas me oma suhtest mõtleme ja mis on meie ootused. See tähendab seda, et 80 protsenti ajast on su suhe suurepärane ja 20 protsenti ajast on see lihtsalt hea või okei. Võib olla sa oled mõnikord rahutu või ärritunud, aga enamasti on su suhe suurepärane ja tasakaal ongi asja võti.

Vähenda oma ootusi suhte osas 20 protsendi võrra ja sellel ajal saab su suhe kasvada ning areneda. Asjad ei saagi kogu aeg suurepärased olla, tasakaalus peitub võti, see on alati positiivne samm edasi. Kui sa 20 protsenti ajast ei saa oma tahtmist, siis sa tõenäoliselt avad ja avastad endas rohkem, mille abil võid ka armastuses uusi külgi leida.

Miks siis mitte 90/10? See on juba partneritele liiga suur pinge. Loomulikult on need protsendid subjektiivsed, aga 80/20 annab sulle võimaluse olla paindlikum. Mida rohkem sa suhtes pingutad ja paindlikkust välja näitad, seda paremini mõjub see su suhtele.

Sina tead oma suhte kohta kõige paremini. Kas sa oled 80 protsenti ajast väga-väga õnnelik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles