Ürdiaed kolib toidu sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suvine ürdiaed on küll silmale ilus vaadata, kuid unustada ei tasu ka selle praktilist poolt, leiab toidublogija Britt Paju. Ürdilisa annab toidule hoopis teise iseloomu ja põnevama maitse, nii et sageli võib üks ja sama roog erinevate maitsetaimedega pikitult tunduda hoopis teistsugune.

Salvei

Salvei lõhn ja maitse võivad esmalt tunduda liiga äkilised ja üldjuhul just seepärast seda värskelt kasutada ei maksa. Kui aga lehed kergelt kuuma saavad, on lugu hoopis teine. Salvei sobib hästi maitsestama liharoogi, eriti selliseid, mis ehk pisut rasvasemat tüüpi. Ahjukana, omavalmistatud grillvorstid, peekoniga tehtud road, aga ka rasvasem kala on salveiga suured sõbrad. Selle maitsetaimega sobivad ka pea kõik köögiviljad, mis küpsetamist armastavad: baklažaan, kõrvits, tomat jt. Juuresolev värskest kartulist ja ubadest salat on salvei jaoks minu arvates päris õige koht. Seda salatit võib serveerida nii soojalt kui jahtunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles