Kuidas rääkida kaaslasega rahast?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Te mõlemad pesete nõusid ja pesu, teete süüa ja koristate, aga kuidas te jagate oma rahaasju? Eriti keeruline on see siis, kui üks teenib märgatavlt rohkem kui teine.

Raha on väga isiklik teema, millest on raske rääkida. Inglismaal tehtud uuringus selgus, et pooled paarid tunnistasid, et raha on number üks põhjus, mille pärast tülitsetakse, vahendab Female First. Isegi, kui see on väga ebamugav teema, millest rääkida, siis raha on üks olulisemaid asju, mis tegelikult teeb suhte tugevamaks, kui asjad on selged.

Istuge maha ja kirjutage üles kõik asjad, mille peale teil raha kulub, alates elektriarvest ja lõpetades hommikukohviga töö kõrval olevast kohvikust. Rääkige ausalt, kuidas te rahasse suhtute. Keeruline on siis, kui üks on väga kokkuhoidik ja täpne oma rahaasjades, teine ostab ja kulutab raha implusiivselt ilma järele mõtlemata. Võib olla õnnestub teil sellisel juhul leida kuldne kesktee.

Püsikulude jagamisel on kõige lihtsam viis teha nii, et mõlemad maksavad poole arvetest. Samas, kui üks teist teenib 75 protsenti kogu sissetulekust ja teine 25, siis võib tekkida olukord, kus ühel on iga kuu raskusi arvete maksmisega. Seetõttu võiks kaaluda, et maksate vastavalt oma sissetulekule, kes teenib rohkem, maksab rohkem.

Kõige olulisem on olla aus ja avameelne ka oma võlgade suhtes. Pikemas perspektiivis on parem, kui rahaasjad on mõlemale teada ja kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles