Mis riigi naistel on kõige suuremad rinnad?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Hiljuti avaldati ajakirjas Journal of Female Health Sciences uuring, kus mõõdeti kogu maailma naiste rindade suurust. Mis riigi naistel on kõige väiksemad, kellel aga kõige suuremad rinnad? Ja kui suured on eesti naiste rinnad võrreldes ülejäänud maailmaga?

Uuringus osales ligi 400 000 naist vanuses 28-30 maailma 108 riigist. Mõõtmisel kasutati nii mõõdulinti kui ka 3D-uuringut. Selgus, et kõige väiksemad rinnad on Filipiini naistel.

«Kõige suuremad rinnad võrreldes teiste riikide naistega on USA naistel,» seisis uuringus. «Samas kui naised, kes on sündinud Aafrikas ja Aasias, eriti Ida-Aasia riikides, on kõige väiksemate rindadega.»

Tuleb välja, et tüüpilise heledanahalise USAs sündinud naise rinnamaht on 1668 milliliitrit (suurem kui F-korv), samas kui ülemisel veerandikul ulatub rinnamaht suisa 2986 milliliitrini. Samas on Filipiinide naiste rinnamaht ainult 111 milliliitrit (väiksem kui A-korv) ning ka kõige rinnakamad sealsetest naistest ei oma rindu suuremaid kui 179 milliliitrit.

Eesti naiste keskmine rinnamaht on 386 milliliitrit (B-korv), kõige väiksemate rindadega eesti naiste rinnad on mahuga 116 milliliitrit ehk üsna lähedased keskmistele filipiini naiste rindadele. Kõige suuremad rinnad on keskmiselt 656 milliliitrit, mis jääb kõvasti alla USA keskmisele büsti lopsakusele.

Lisaks USA-le on suurte rindadega naised veel Kanadas, Iirimaal, Poolas, Suurbritannias, Kolumbias, Islandil ja Venetsueelas. Filipiinide kõrval elavad kõige väiksemate rindadega naised Malaisias, Bangladeshis, Solomoni saartel, Taiwanis, Vietnamis, Taimaal, Laoses ja Mosambiigis. Hiina uuringus ei osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles