Ainult kaks lihtsat nippi, kuidas saada oma rahaasjad kontrolli alla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kes planeerib pere eelarve? Naine. Kuidas seda teha? Tundub liiga võimatu? Ei ole, siin on ainult kaks lihtsat nippi, millega saad kohe alustada. 

Inimesed arvavad, et rahaasju ei pea või on liiga raske kontrollida. Tegelikult on alustamiseks vaja ainult kahte väikest sammu, vahendab EveryDollar.

Esimene samm: planeeri  iga sent oma eelarvest

Sa tead täpselt, kui palju sa järgmine kuu palka saad. Tee nii, et sa paned kirja kõik oma oodatavad püsikulud nagu elukoht, autoliising, õppelaen, säästud vms. See järel pane umbes kirja kõik muutuvad kulud nagu söök ja meelelahutus.

Kui sa oled lõpetanud, siis iga sinu sent sinu sissetulekust peaks olema kuskile kategooriasse ära jagatud. Nii oled sa oma raha peremees ja ainuke, kes seda kontrollida saab.

Teine samm: hoia oma kuludel silm peal

Oletame, et su eelarves on kirjas, et toidu peale saad sa kulutada näiteks 400 eurot kuus. Su eelarve töötab ainult siis, kui sa kulutad ühes kuus söögile nelisada või vähem eurot, kui sa kulutad üle selle, siis see tähendab, et kuskil mujal jääb sul raha puudu.

Pane iga kord kirja, kui palju sul väljas käies raha läks ja millisesse kategooriasse need summad kuuluvad. Nii saad pidada eelarvet enda ja oma pere rahaasjade üle.

Näed siis, rahaasjade eelarvestamine pole üldse raske, aga sellest on võimalik väga palju võita!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles