Epp Kärsin: seksuaalne nauding hoiab keha vormis (6)

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Kärsin.
Epp Kärsin. Foto: Liis Treimann

Endine Caateri tantsutüdruk ja praegu lingamimassaaži koolitaja Epp Kärsin (36) on enda keha eluaeg armastanud: «Keha on sinu tempel. Kui sa armastad oma keha templit, siis sa ei lase sellel kokku variseda. Tuleb tajuda ennast iga keharakuga.»

Kehataju mõjutab palju see, kuidas armastame iseend. Naine, kes armastab oma keha, saab lasta ennast vabaks. Kes ei armasta, sellel on kogu aeg tunne, et issand, mul on siin tselluliit ja siin kõhupekk. Nii ei saa oma kehaga kontakti. Kehas tuleb armastada iga millimeetrit. Võtmesõnaks on naudingud. Ma arvan, et üks osa minu heast kehatajust ja vormist on imelistel naudingutel ja trennil – tantsin ja rulluisutan, mis muide annab eriti ilusad tuharad. Lähen ka igal õhtul magama, tänades oma keha ja soovides, et ta uneajal uueneks ja terveneks. Hommikuti aga meeldib mulle võimalikult kaua alasti olla, peale duši alt tulekut, sest ma ei häbene oma keha. 

Ühiskond on tegelikult teinud ära kõva töö. Me kardame seksuaalsust ja oleme selle matnud kuhugi sügavustesse, muutnud selle dogmaks. Asjaolu, et Eestis on seksuaalkasvatus lapsekingades – me kõik teeme seda, kuid ei taha sellest rääkida – tekitab olukorra, kus ollakse osaliselt oma kehast võõrdunud. Me sünnime siia maailma siiski läbi armastuse. Meie vanemad on teineteist armastanud. Seepärast on arusaamatu, miks kõige ilusamad hetked muudetakse tabuks. See on kui algallikaga kontakti lõhkumine, sest sinu põhiolemus on tegelikult seal. Kõik sinu juured, sinu vägi, sinu loovus – seksuaalenergia annab inimesele tohutult suure laengu. Sa saad seda muundada ise, milleks tahes.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles