Üks asi, mis iseloomustab õnnelikke paare

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid kindlustada, et sinu armusuhe kestaks kaua ja et te oleksite koos õnnelikud, siis on üks tegevus, mis ei tohiks sulle ega su kallimale ebamugavust valmistada. Selle tegevuse jaoks ei pea riideid seljast võtma, kuigi ka intiimne pool on pika suhte jaoks tähtis.

Raamatute autor Jeffrey Bernsteini sõnul on asi lihtne: õnnelikud paarid peavad end tundma teineteise seltsis niivõrd mugavalt, et nad võivad vabalt mitte midagi teha. Bernsteini arvates on see ääretult oluline, et paarisuhtes olevad inimesed oskaksid aega maha võtta ja hindaksid hetke isegi siis, kui nad ei tee parajasti koos midagi, kirjutab Women's Health Magazine.

Bernstein rääkis, et paljud paarid pelgavad tegevusetust. «Paljud inimesed kasvavad üles emotsionaalse kaose keskel. Võib-olla oli nende perekondades sõltlasi, võib-olla ei pööranud vanemad neile piisavalt tähelepanu. Mõned kasvavad keskkonnas, mis on emotsionaalselt agressiivne,» ütles ta ja selgitas, et see mõjutab väga palju seda, kuidas inimesed suhetes käituvad.

Kui meid jälitavad mineviku varjud, siis võib tekkida hirm, et meie elu kulgeb mööda sama mustrit nagu lapsepõlves. Seetõttu soovivad paljud inimesed pidevalt liikumises olla ja midagi teha, sest tegevusetus tekitab neis tunde, et nad langevad mineviku lõksu.

Esialgu võib tekitada ebamugavust see, kui oled partneriga koos, aga te justkui ei teegi midagi, ent Bernsteini sõnul on see oluline oskus, mida tasuks harjutada. Pidev tegutsemine võib vahel varjutada suhtes esinevaid probleeme, mistõttu on väga oluline vahel aeg maha võtta. «Mulle tundub, et vahel otsivad paarid endale palju tegevust, et nad ei peaks mõtlema käitumismustritele, mis enam ei toimi või mis võivad nende jaoks ebaterved olla,» sõnas Bernstein. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles