Päikeseprillide Ferrarid

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas osta endale luksuslik prillipaar või Ferrari? Uskumatu võrdlus, aga nii see on. Maailma kalleimad päikeseprillide hinnad ulatuvad viie-kuuekohaliste arvudeni. Nii et kui hommikul meik tegemata või lihtsalt padjanägu peas, siis silmipimestavad prillid päästavad päeva!

Hinnalisi päikeseprille on ikka seostatud staatuse ja kuulsustega, kes oma identiteeti või hetkel fotokõlbmatut välimust nende taha varjata proovivad. Ent juba 12. sajandil kasutasid Hiina kohtunikud silmade väljendusrikkuse varjamiseks kohtualuste ees suitsuse tooniga kristall-silmakatteid. Eskimotel olid lumepeegelduse vähendamiseks kitsaste silmaavadega puidust või luust silmakatted (päris päikeseprillideks neid nimetada siiski ei saa).

Tänapäeval pole päikeseprillid pelk praktiline tarbekaup, vaid sotsiaalse staatuse ja rahakoti paksuse mõõdik, viimast eriti Hollywoodi staaride seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles