Kolm jooki, mida tuleks kuumal suvepäeval vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuum suvine päike ajab higistama ja tekitab janu, aga vali oma jooke suvel hoolikalt. Nimelt on mõned joogid, mida oleks mõistlik vältida.

Prevention tõi välja kolm jooki ja selgitused, miks ei tasuks neid suvel juua.

  • Limonaad

Tõenäoliselt tead, et limonaad võib suurendada diabeedi ja südamehaiguste riski ning lõhkuda hambaid, ent lisaks sellele võib limonaad tekitada ka vedelikupuudust. Teadlased on kindlaks teinud, et kui inimene üritab limonaadi abil janu kustutada, siis tegelikult ta janu vaid suureneb. Limonaadi asemel joo kuumal suvepäeval hoopis gaseeritud vett, millele on maitseks lisatud marju või puuvilju.

  • Alkohol

Kuigi külm õlu võib palaval suvepäeval tunduda ideaalse jahutusena, ei tasuks alkohoolseid jooke siiski tarbida. Alkohol viib kehast vedelikku välja ja seetõttu suureneb ka vedelikupuudus. Kui sa aga väga soovid õlut või mõne hea kokteili juua, joo vahetult pärast alkoholi tarbimist vett, et tasakaalustada vedelikutaset organismis.

  • Tee või kohv

Eelnevalt arvati, et kofeiini sisaldavad joogid tekitavad vedelikupuudust. Nüüd on aga kindlaks tehtud, et kui su organism on regulaarselt kofeiinitarbimisega harjunud – kui sa jood pidevalt teed või kohvi –, siis ei tasu midagi karta. Kui su organism pole aga kofeiiniga harjunud, siis ära alusta kofeiinijookide tarbimisega mõnel kuumal suvepäeval, sest need võivad kehast vedelikku välja viia. Suvel on parimaks joogiks siiski vesi, seda võiksid igapäevaselt tarbida ka need, kes on harjunud jooma kohvi või teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles