Seitse halba harjumust, mis rikuvad juukseid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suvi on ideaalne aeg põnevate juuksestiilide katsetamiseks, aga niiske ilm ja kuumad temperatuurid mõjuvad hävituslikult värskele soengule. Millised on kõige tavalisemad vead, mida juuste eest hoolitsedes tehakse?

Isegi sirgete juustega naistel on suviti probleeme, et juuksed muutuvad kahuseks ja kuivaks. Mida teha? Milliseid vigu vältida? Self Magazine selgitab, millised halvad harjumused kahjustavad juukseid.

  1. Sa pesed juukseid vale temperatuuriga veega. Külm vesi sulgeb juukseotsad ja mida kinnisemad need on, seda vähem krässus on su juuksed. Šampooniga pestes loputa juukseid leige veega ja palsam pese maha jaheda veega.
  2. Sa ei kasuta fööni kitsast otsikut, sellega saad sa sooja õhku suunata ühte kindlasse kohta. Lokkis juuste puhul võid kasutada harjaga fööni, et saada natukene siledam soeng.
  3. Sa kasutad vale juukseharja. Siledama tulemuse jaoks kasuta alati naturaalharjastega juukseharja.
  4. Sa kuivatad juukseid käterätiga. Proovi vältida juuste hõõrumist käterätiga, see võib juuksed kahuseks ajada. Kui sa tõesti tahad millessegi oma juukseid väänata, siis selleks sobib hästi vana T-särk.
  5. Sa ei seo oma juukseid enne magamaminekut kinni. Kõige parem on magada kerge patsiga või krunniga ning padi võiks olla siidist, et vältida hommikul krässus juukseid.
  6. Sa ei kaitse oma juukseid UV- kiirguse eest. Ära unusta, et lisaks nahale, tuleb suvel ka juukseid päikese eest kaitsta.
  7. Sa ei pööra tähelepanu sellele, mida su juuksehooldustooted sisaldavad. Proovi vältida laki kasutamist, sest see sisaldab vett ja lisaks sellele, ürita hoiduda toodetest, mille sees on alkohol. Need kaks komponenti tekitavad juustes kuivamise efekti, mistõttu juuksed lähevad krussi. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles