Kas seltsielu õõnestab sinu armusuhet?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovitakse toimivat armusuhet, on loomulik, et püütakse end paremuse poole muuta. Mõtled, et ehk aitab uus soeng talle rohkem meeldida, ilus kleit tähelepanu tõmmata, dieet ja trenn sind armastusväärsemana näidata...

Kuid parim viis armastuse ligimeelitamiseks on täiel rinnal elamine ning romantika on siis vaid tordil kirsiks, kirjutas yourtango.com.

Kas sinu seltsielu – või selle puudumine – on sind armastusest ning õnnest võõrandanud? Järgnevalt on toodud kolme eksperdi nipid, et aidata sul enda sotsiaalseid harjumusi hinnata ja parandada.

Paranda enda seltskondlikke harjumusi

Nõustaja ja terapeut Kelly Chica sõnul on seltsielu väga oluline, sest aitab meil koos pere ja sõpradega lõbutseda, lõõgastuda ja kontakti leida. Kuid esmatähtis on see, kas käitume seltskonnas vastavalt enda tegelikule olemusele ning kuidas sobivad meie teod kokku romantiliste eesmärkidega.

Kui sinu praegune seltsielu tundub toimivale paarisuhtele vastu töötavat, võiksid endale järgnevad küsimused esitada.

1. Kas kipud seltskonnas näitlema ja lapsikult käituma – näiteks jood end purju, muutud talumatuks ja sarkastiliseks iga kord, kui oled koos teatud inimestega? Kas antud toimimisviis tuleb sinu praegusele paarisuhtele (või loodetavale suhtele) pigem kasuks või kahjuks? Kui igale peole või kokkusaamisele järgneb suur tüli kallimaga, oleks ehk aeg enda käitumise üle mõelda.

2. Kas lävid inimestega, kes sinu paarisuhet toetavad või kritiseerivad? Kõik vajavad eeskujusid - eriti, kui ollakse armusuhtes. Selle asemel, et suhelda inimestega, kes negatiivset mõju avaldavad, veeda aega nendega, kes on samuti suhtes või abielusõbralikud. Isik, kes toetab sinu joobeseisundis tekkinud mõtisklusi partneri petmisest, ei anna teie suhtele head eeskuju ning sinu partner on sellest teadlik.

3. Tähtis punkt: kas sinu seltsielu süvendab usaldust ja ausust? Kui sinu käitumine pole usaldusväärne, kuidas saab siis paarisuhtes usaldust kasvatada?

Pühendu kirgedele ja huvidele

Kohtamisekspert Mick Lolekonda väitel mõjutab suhetest ja sotsiaalvõrgustikest tulenev lähedus meie õnnetunnet. Kuidas aga leida täiuslikku sõprus- või paarisuhet?

Mõtle, mis on sinu kireks ja huvideks ning leia neid toetavad tegevused ja inimesed. Keskendudes enda tugevustele, tundud teistele veelgi paeluvam ning sind nähakse parimast küljest. Lisaks võivad need tegevused sind täiusliku sõbra või partneriga kokku viia.

Ainuüksi uudishimu võib viia tegusama ja nauditavama seltsieluni. Teiste hobide kohta uurides näitad üles huvi nende elu vastu. Vastutasuks võidakse sind endaga ühinema kutsuda ning lõpuks ka enda vallalistele sõpradele tutvustada.

Kirgedele pühendumine ja aktiivne seltsielu teeb sind tutvustele avatuks, misläbi suurendad võimalust kohtuda inimestega, kes sinu elu rikastavad.

Mängulisus loob suhteid

Suhete ekspert Sherri Nickols küsis, kas kasutad vaba aega, et enda paarisuhet tugevdada või lood vallalisena võimalusi uute inimestega kohtuda? Kui soovid toimivat armuelu - olenemata, kas oled üksi või püsisuhtes - peab seltsielu looma võimalusi eluks, mille poole püüdled.

Ole aus: kas veedad vaba aja kodus nelja seina vahel või enda tööde nimekirja täitmisele keskendudes? Kui nii teed ja samas ihkad paarisuhet, pead mõned olulised muudatused läbi viima. Tegevused, mis panevad sind tühise, igava ja üksikuna tundma, neelavad vaid su energiat ning vähendavad sinu atraktiivsust.

Otsusta teadlikult enda mänguline külg taasavastada. Ole avatud, seiklushimuline ja julge. Kui hakkad lõbutsema, paistab sisemine sära ka välja ning sinu uus elujaatav suhtumine muudab su vastasoo jaoks vastupandamatuks.

«Meelelahutuse päevik» on kasulik vahend, et õiges suunas liikuma hakata. Pane kirja 20 sotsiaalset sündmust, mis toetaksid sinu suhte-eesmärke ja seejärel teosta iga nädal neist üks. Kirjuta tulemused üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles