Anu Lensment: pottmüts koos pitskleidiga on kõrgema kategooria stiilifopaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Lensment.
Anu Lensment. Foto: SCANPIX

Moekunstnik ja -ajakirjanik ning stilist Anu Lensment ütles Arterile Evelin Ilvese Rootsi-visiidi rõivaid kommenteerides, et viltmüts koos pitskleidi ja poolsaabastega on kõrgema kategooria stiilifopaa.

Tolerantse inimesena poleks mul nende rõivaste kohta iseenesest midagi paha öelda, kuid seda üritust ja kandja positsiooni silmas pidades mõjub vildist mantli ja pottmütsiga komplekt üsna küsitavana.

Sama müts koos pitskleidi ja poolsaabastega on aga juba kõrgema kategooria stiilifopaa. Riigivisiidi garderoob ei tohiks olla juhuslik valik disainerite ideekatsetustest, vaid ikka stiilne tervik.

Meie presidendipaari riigivisiit Rootsi on tekitanud kõva meediakära, aga kahjuks ei puudutata see diskussioon riikide suhete arengut ega muid sisulisi teemasid, vaid räägitakse emotsionaalselt ainult sellest, mis seljas oli.

Järelikult on midagi väga valesti läinud. Kindlasti on Eestis palju häid moeloojaid, ka selliseid, kes suudavad arvestada nii isikupära, figuuri kui ka etiketti.

Võimalik, et Evelin Ilvesel pole nendega alati väga vedanud, aga tegelikult polegi see põhiline. Sest rohkem kui moekunstnikku, kelle mõistetav sisemine soov on muu hulgas oma loomingulisi ambitsioone rahuldada, on sellisel ametipostil riigiesindustööd tegeval daamil vaja head stilisti.

Tal ei ole vaja efektselt riidepuudega sahmivat showmeest või igast trendituulest vaimustuvat ekstsentrikut, vaid tugeva stiilitunnetusega ja hästi figuuriteemat valdavat delikaatset ning professionaalset stilisti, kes suudaks abiks olla vastutusrikaste ürituste ja visiitide garderoobi planeerimisel.

Ta peaks suutma näha tervikut, tundma vajalikul määral rahvusvahelist kombestikku ja samas pakkuma esileedile isikupäraseid, moekaid, vajalikul määral efektseid, kuid samas stiilselt mõjuvaid valikuid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles