See võib olla üks põhjustest, miks su juuksed välja langevad

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rauapuudus on üks põhjuseid, miks juuksed hakkavad välja langema. Artiklist leiad, kuidas taastada raua normaalne tase organismis ja mida teha selleks, et juuksed oleksid elujõulised ja säravad. 

Juuste väljalangemist võib otseselt seostada rauapuudusega, vahendab Elite Daily. Sellepärast on oluline meeles pidada, et tervislik toitumine on vajalik selleks, et raua tase ei langeks liiga madalale, mis võib kaasa tuua õhukesed juuksed.

Miks põhjustab rauapuudus juuste väljalangemist?

Rauapuudusel läheb inimorganism üle n-ö ellujäämise režiimile, see tähendab, et keha liigutab hapnikku teistmoodi, sest tahetakse tagada elutähtsate organite tegevuse toimimine. See tähendab omakorda seda, et keha jaoks ei ole juuste kasvatamine esmatähtis protsess.

Juuste väljalangemine ja hõrenemine võib olla märk rauapuudusest ning kõige lihtsam viis tagada normaalset juuksekasvu on parandada raua taset organismis.

Kui palju rauda ma vajan?

Mehed ja naised, kellel ei ole parajasti menstruatsioon, vajavad keskmiselt 10 milligrammi rauda päevas. Menstruatsiooni või rinnapiimaga toitmise ajal vajavad naised pisut rohkem, umbes 15 milligrammi.

Kuidas tõsta raua taset organismis?

Liiga palju rauda ei ole ka tarvis võtta. Kui sa juba võtad rauda sisaldavaid toidulisandeid, siis jälgi, et sa koos igapäevase toiduga ülemäära palju rauda ei tarbiks.

Rauda on näiteks linnulihas ja tavalises lihas ning kalas. Mõned taimsed toidud sisaldavad ka rauda, näiteks kuivatatud oad, läätsed, herned ning teatud puu- ja juurviljad. Lisaks võib rauda leida vähestest hommikuhelvestest, jahust ja makaronitoodetest.

Lisaks on oluline, et rauaga samaaegselt saaksid sa piisavalt C-vitamiini, mis aitab kehal rauda omastada. Seda on võimalik saada näiteks tsitruselistest puuviljadest või toidulisandina.

Kasuta õiget šampooni ja palsamit

Otsi poest looduslikke šampoone, millesse ei ole lisatud kemikaale. Lisaks võiksid proovida eeterlikke õlisid nagu rosmariini, seedripuu ja tüümiani ning jojoba- ja viinamarjaseemneõli. Palsam peaks samuti juuksekasvu toetama ja loputamisel kasuta leiget või jahedat vett. Liigne kuumus pesemisel ja soengu tegemisel võib kahjustada juukseid, mistõttu proovi sellest juuste kasvatamise perioodil hoiduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles