Kaheksa head põhjust, miks peaksid üksi reisile minema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuigi sõprade või kallimaga on tore ringi reisida, võiks iga naine vähemalt korra elus ka üksinda reisile minna. Pole vahet, kas reisid ühistranspordiga, autoga või eelistad hääletada – üksinda reisimisel on mitmed plussid, mida tasuks arvesse võtta.

1. Üksinda autoga sõites saad ise muusikat valida

Tunnista ausalt: kui oled sõpradega reisil käinud, siis on mõne reisikaaslase muusikamaitse sulle kiirelt närvidele hakanud käima, kirjutab Cosmopolitan. Üksinda sõites seda ohtu pole, sest saad ise valida, millist muusikat kuulad või eelistad hoopis vaikuses sõita. Lemmiklugusid võid julgelt ka kaasa laulda, hoolimata sellest, et sa võib-olla pole parim viisipidaja. Vahet ju pole, keegi ei kuule sind.

2. Sa ei pea kiirustama

Kui elu on igapäevaselt kiire ja pead pidevalt mitut asja meeles pidama, siis võib kergesti ununeda, kui mõnus on vahel ilma kohustusteta lihtsalt kulgeda. Leia meelepärane sihtkoht ja asu teele. Üksinda ringi liikudes ei pea sa muretsema, et peaksid kindlal kellaajal kellegagi kohtuma või kellegi soovidega arvestama.

3. Sa saad ise oma sihtkohad valida

Suurim pluss üksinda reisimise juures on see, et saad ise valida, kuhu sõidad. Eriti mõnus on see veel juhul, kui liigud ringi autoga ja saad meelepärases kohas peatuse teha ning loodust nautida. 

Foto: Vida Press

4. Sa õpid oma iseseisvust hindama

Üksinda reisimise juures pead arvestama sellega, et ainus, kellele saad toetuda, oled sina ise. Ja see tunne on hea! See muudab sind iseseisvamaks ja teeb sind endaga paremaks sõbraks. Selline reis on ideaalne aeg mõtete puhastamiseks.

5. Keegi ei häiri sind

Pole vahet, kas sõidad ringi isikliku autoga, bussiga, rongiga või mõne muu sõiduvahendiga, sa ei pea arvestama kellegi teise vajaduste ning soovidega ja saad rahus teha seda, mida ise tahab. Kui mõni võõras ka satub sind tülitama, siis võid talle viisakalt korvi anda ja edasi minna. Sul pole mingit kohustust suhelda nendega, kellega sa suhelda ei soovi.

6. Kehtib vaid sinu enda tehtud ajagraafik

Kui plaanid reisile minna pere või sõpradega, siis tuleb arvesse võtta kõigi asjaosaliste graafikuid ning veenduda, et reisikuupäevad kõigile ka sobiksid. Üksinda reisides seda muret pole, sest sa pead arvestama vaid endale sobilike aegadega.

7. Sa ei pea midagi kellegagi jagama

Ilmselt mäletad lapsepõlvest autoreise terve perega, kui pidid oma snäkke õdede-vendadega jagama. Sõpradega reisides võis sama juhtuda. Aga kui sõidad ringi uhkes üksinduses, siis ei pea sa kellegagi midagi jagama. Sa võid osta täpselt neid asju, mis sulle meeldivad ja maitsevad ega pea kellegi teise soove arvesse võtma.

8. Sa võid teha kõike, mida tahad

Üksinda reisides ei pea sa otse koju sõitma, vaid võid teha vahepeatusi kohtades, kus sa varem pole käinud. Kuna see on sinu reis, siis saad külastada täpselt neid kohti ja teha täpselt seda, mis ainult sinule meeldib. Naudi seda reisi täiel rinnal!

Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles