Teadlased selgitasid välja, kus elavad kõige vähem agressiivsed lapsed (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas sina kasvatad oma lapsi linnakäras või elate mõnes sellises piirkonnas, kus on ka palju loodust ja metsa? Kui teie kodu asub mõne metsa või pargi lähedal, siis võid üsna õnnelik olla. Teadlased tegid nimelt kindlaks, et lapsed, kes elavad looduse lähedal, on vähem agressiivsed.

California ülikooli teadlased analüüsisid 1287 noorukit, kes olid sündinud 1990. aastate alguses kaksikute või kolmikutena. Teadlased palusid lapsevanematel kirjeldada oma laste käitumist aastatel 2000-2002, tuues välja kordi, kui lapsed olid tülitsenud või karjunud, kirjutab Good Housekeeping.

Selgus, et lapsed, kes elasid looduse keskel või looduslike piirkondade lähedal, olid vähem agressiivsed. See kehtis nii nende laste kohta, kes olid pikemat aega elanud loodusliku koha lähedal kui ka nende kohta, kes oli taolises piirkonnas elanud 3-6 kuud.

Teadlased tegid ettepaneku, et võiks istutada rohkem puid ja põõsaid piirkondadesse, kus rohelust kipub vähe olema. Nende hinnangul võib see noorukite agressiivsust vähendada umbes 12 protsendi võrra. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles