Oluline asi, mida tasuks bikiinipiirkonna raseerimise kohta teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised raseerivad oma bikiinipiirkonda mitmel erineval põhjusel. On neid, kes teevad seda selleks, et bikiinipiirkond näeks puhtam välja, aga on ka neid, kes usuvad, et kui seal on vähem karvu, siis on intiimpiirkond ka hügieenilisem. Viimane ei ole aga sugugi tõene.

Tegelikult on asi sootuks vastupidi: kui bikiinipiirkonnast kõik karvad eemaldada, siis suureneb põletike ja nakkuste oht. Dr Vanessa Mackay selgitas, et kubemekarvad on justkui esimene «kaitsemüür», mis kaitseb bikiinipiirkonda bakterite eest, kirjutab Cosmopolitan.

Karvad aitavad ennetada viiruste ja bakterite levikut suguelunditesse ning see on ju bikiinipiirkonna siledast välimusest tunduvalt olulisem. Dr Mackay lisas, et tänu kubemekarvadele ei pääse tolmuosakesed ja muud bakterid kehasse. 

Lisaks sellele kaitsevad kubemekarvad ka selle piirkonna õrna nahka. Kui bikiinipiirkonnast kõik karvad eemaldada, siis on õrn nahk kaitseta. 

Mõtle sellele järgmine kord, kui asud end raseerima. Mis on sinu jaoks tähtsam, kas see, et bikiinipiirkond näeks hea välja või see, et sa oleksid terve?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles