Video, mida Victoria Beckham tahab, et sa näeksid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Spice Girls esinemas 1997. aastal.
The Spice Girls esinemas 1997. aastal. Foto: Fiona Hanson/PA Wire/Press Association Images

Kas mäletad veel sellist bändi nagu Spice Girls? The Global Goals on andnud nende loole «Wannabe» uue hingamise, kasutades ära laulus korduvaid sõnu «What I really really really want» ehk «Mida ma tõesti tõesti tõesti tahan.» 

Mida siis naised tahavad? Nii nagu võib uues videos nähtud siltidelt lugeda, tahame me naistevastase vägivalla lõppemist, võrdset võimalust haridusele, lõppu lapspruutide sundabieludele ja võrdset tasu võrdse töö eest. Vaata videot, mida jagab ka endine vürtsitüdruk Victoria Beckham!

The Global Goalsil on 17 erinevat jätkusuutliku arengu eesmärki, mille panid 2015. aasta sügisel toimunud ÜRO nõupidamisel paika juhid üle kogu maailma. Need on seotud kliimaga, võrdõiguslikkusega, säästmisega ning teiste jätkusuutliku eluga seotud teemadega. Sooline võrdõiguslikkus on nendest eesmärkidest number 5 ning sellest ajendatult on tehtud ka #WhatIReallyWant video. See, et Victoria Beckham seda videot isiklikult vaadata soovitab, näitab seda, kui olulised need 17 eesmärki on.

Eestis on üks aktiivsemaid nende väärtuste eest seisjaid AIESEC Eesti, saates noori välismaale eesmärkidega seotud projektidesse ja korraldades neid ka Eestis. Praegu on Tartus käimas tervise-teemaline projekt, mille raames käivad välismaalt pärit vabatahtlikud erinevates noortekeskustes Eesti lastele tervislikust eluviisist rääkimas.

«Jätkusuutliku arengu eesmärgid kujutavad endast suurimat plaani, mida riigijuhid üle maailma kunagi loonud on. Need mõjutavad poliitikat nii Eestis kui mujal maailmas,» ütles AIESEC Eesti president Evelin Kütt. «Kuid samas ei ole jätkusuutliku arengu eesmärgid vaid ainult poliitikute täide viia. Selle nimel, et kõigile oleks kättesaadav tasuta kvaliteetne arstiabi, et noorte tööpuudus märkimisväärselt väheneks või et naised saaksid sama töö eest sama palju palka kui mehed, saame me kõik midagi ära teha. Olgu selleks kasvõi jätkusuutliku arengu eesmärkide kohta teadlikkuse tõstmine Eestis!» lisas Kütt.

Rohkem informatsiooni The Global Goals kohta leiad SIIT, SIIT ja AIESEC Eesti kohta SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles