Šokeeriv lugu: mida võib alkoholiga liialdamine noore inimesega teha (3)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eelmisel suvel plaanis Hanna Lottritz minna sõpradega muusikafestivalile ja veeta seal mõnusalt aega. Enne südaööd neiu minestas ja ärkas üles haiglavoodis. Haiglas selgus, et Lottritz oli kaks päeva olnud alkoholist tingitud koomas.

Lottritz, kes sai selle aasta alguses 21-aastaseks, kirjutas oma kogemustest blogis ja jagas ka haiglas tehtud pilti. Lottritz oli esialgu ära joonud paar õlut. Õllest julgust saanud, otsustas neiu, et üritab sel õhtul juua rohkem kui tema sõbrad, kes tarbisid kangemat alkoholi. Ülejäänud õhtut ta ei mäleta, kuid sõbrad rääkisid talle, et ta jõi üksinda ära terve topsitäie viskit. Ta oli jõudnud veel sõpradele kinnitada, et ta tunneb end hästi, kuid veidi aega pärast seda kukkus ta kokku, vahendab Glamour.

Sõbrad viisid Lottritzi kiirabitelki, kust ta toimetati edasi haiglasse. Lottritz kirjutas, et ta oli üsna kriitilises seisundis. «Arstid arvasid, et ma olen ajusurmas, sest ma ei reageerinud üldse,» kirjutas noor naine. Lottritz jagas blogis fotot, mis on tehtud temast vahetult pärast haiglasse jõudmist. 

Ta ärkas 24 tundi hiljem ja medõde ütles talle, et ta on õnnega koos, et veel elab. «Mulle öeldi, et nad ei uskunud, et ma üldse öö üle elan. Minult küsiti, kas ma üritasin end ära tappa, et nii palju jõin. See küsimus mõjus mulle kõige karmimalt. Intensiivraviosakonnas haiglavoodis lamades sain ma aru, kui vastutustundetult olin ma joomisesse suhtunud. Kui mind haiglast välja kirjutati, siis ma mõistsin, et ma ei vaata alkohoolseid jooke enam kunagi endise pilguga,» kirjutas Lottritz.

Lottritz tänas oma sõpru, kes päästsid tema elu ja rõhutas, et alkoholi tuleb tarbida vastutustundlikult. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles