Üks lihtne harjumus võib muuta sind edukamaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uurimus tõestab, et üks imelihtne harjumus võib oluliselt mõjutada seda, kui edukas sa oled. Nimelt aitab edu suurendada see, kui sa räägid iseendaga positiivselt.

Uurimuse raames jälgisid teadlased, kuidas erinevad psühholoogilised tehnikad mõjutavad inimese edu arvutimänge mängides. Uurimuses osales 44 742 vabatahtlikku vanuses 16-92, kirjutab Business Insider.

Osalejatel paluti kasutada ühte kolmest psühholoogilisest nipist. Esimene nipp oli see, et osaleja pidi kasutama fantaasiat ehk ta pidi ette kujutama, et ta on mingis olukorras väga edukas. Teine nipp oli iseendaga rääkimine: osalejad pidid iseendale kinnitama, et nad suudavad teatud ülesandeid sooritada. Kolmas nipp oli see, et osalejatel paluti planeerida, kuidas nad võiksid soovitud tulemuseni jõuda.

Teadlased täheldasid, et kõige edukamalt sooritasid teste need inimesed, kes olid eelnevalt iseendaga positiivselt rääkinud. Näiteks kinnitasid nad endale: «Ma saan seekord parema tulemuse kui eelmine kord». Ka fantaasia kasutamine andis häid tulemusi, kuid planeerimine ei mõjutanud peaaegu üldse seda, milliseid tulemusi inimesed testides said. 

Järgmine kord, kui sind ootab ees mõni keerulisem ülesanne, ära muretse sellepärast liialt, vaid seisa peegli ees ja kinnita endale kõva häälega, et sa saad selle ülesandega hakkama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles