Teadlased uurisid seost naiste atraktiivsuse ja kondoomi kasutamise vahel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Inglismaa teadlased tegid kindlaks, et mida atraktiivsemaks peavad mehed naist, seda vähem tõenäolisem on, et mehed plaanivad seksuaalvahekorra ajal kondoomi kasutada.

Uuringus selgus, et mida atraktiivsem on naine, seda vähem tõenoline on, et mees tahab seksuaalvahekorra ajal kondoomi kasutada.

Southamptoni ülikooli teadlased palusid 51 heteroseksuaalsel mehel hinnata 20 naise pilti skaalal nullist sajani. Iga naise kohta pidid mehed andma hinnagu, samuti nullist sajani, kas nad võmalusel seksiksid naisega ja kui tõenäoliselt kasutaksid nad kondoomi. Meestel paluti hinnata ka seda, kui mitu nendesarnast meest sajast naistega kaitsmata vahekorda astuks. Lõpuks küsiti meeste käest, mis nad arvavad skaalal nullist sajani, kui suur on tõenäosus, et pildid oleval naisel on mõni suguhaigus.

Uuringus selgus, et mida atraktiivsemaks mehed naist pidasid, seda ebatõenäolisem oli, et nad kasutaksid seksuaalvahekorra ajal kondoomi.

Teadlased leidsid, et mõned mehed oli huvitatud naistest, kellel ei tundunud olevat suguhaigusi ja teised nendest, keda hinnati suguhaiguste kandjaks. See tähendab, et sellel, kui atraktiivne mõni naine on, ei ole seost sellega, kas tal paistab olevat suguhaigusi või mitte.

Lisaks leiti, et meeste enda atraktiivus mängis ka olulist rolli. Kui mees hindas ennast üsna atraktiivseks, pidas ta vähem vajalikuks kondoomi kasutada.

Mehed kasutavad kondoomi pigem naistega, keda nad hindavad vähem atraktiivseks, kuigi neil ei pruugi olla suguhaigusi. Kui naine on atraktiivne, aga võimalik suguhaiguste kandja, siis mehed kondoomi kasutamist nii oluliseks ei pidanud.

Teadlased pidasid vajalikuks rõhutada, et uuringus osalevad mehed olid enamasti valged ja kui uuringusse kaasata rohkem erinevast nahavärvist mehi, siis võivad tulemused erineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles