Neli põhjust, miks unistuste töö võib pettumust valmistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa oled üks nendest õnnelikest inimestest, kes on leidnud oma unistuste töö, siis loe edasi ja saad teada, miks on unistuste ametis ikkagi halvad päevad, mis teevad meele nukraks ja hinge raskeks. 

Sa oled leidnud oma unistuste töö ja ikkagi on mõned päevad nii halvad, et sa hakkad kahtlema, kas see on ikka päris see, mida sa elu lõpuni teha tahad. Tegelikult on nii, et me areneme töö käigus palju ja tihti läbi raskuste, mis meid innustavad saama paremaks ja õpetavad, kuidas probleemidega hakkama saada.

1. Tööl peab tööd tegema

Töö peab pakkuma teataval määral pinget ja väljakutset. See näitab, kui palju oled sa võimeline arenema ja seda suurem on pärast võidurõõm, kui miski, mille nimel sa oled tööd ja vaeva näinud, läheb korda.

2. Iga päev ongi erinev

Sa ei saa loota, et iga päev on eelmisest parem. Ka unistuste töökohas on halvemaid ja paremaid päevi, pealegi me õpime, areneme ja kasvame just läbi läbikukkumiste, pettumuste ja raskuste.

3. Pettumused on kerged tulema, kui ootused on liialt ülespuhutud

Sul on kindlasti unistuste töö osas kõrged ootused ja oled oma peas läbi mänginud erinevad stsenaariumid, kuidas õnnestuda. Tihti on nii, et asjad lähevad tegelikult hoopis teistmoodi, kui sa planeerinud oled. Ära pane endale liiga palju pingeid peale, keskendu parem sellele, et teed oma tööd võimalult hästi ja annad endast parima.

4. Hinda olukorda: miks sa seda tööd armastad ja mis võiks olla paremini?

Kui sul on halb päev, siis mõtle natukene, miks sa seda tööd teed. Vaata suuremat pilti, tuleta meelde, mis sind alguses innustas selle töö suunas pürgima. Võib olla avastad, et see ei olegi sinu jaoks unistuste töö, sest sa tahaksid rohkem väljakutseid või sobiks sulle natuke teine positsioon samas valdkonnas.  Ainuke inimene, kes midagi muuta saab, oled sa ise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles