Rinnavähki põdev naine tahab fotoga teisi hoiatada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nelja lapse emal Lisa Royle'il diagnoositi rinnavähk ja nüüd jagab naine Facebookis hoiatavat pilti, et ka teised naised oskaksid ohumärke ära tunda.

Royle ise tunnistab, et ta poleks kunagi uskunud, et hakkab Facebookis jagama pilte oma rindadest, aga ta teeb seda enne, kui rind ära opereeritakse. Fotol on näha, et Royle'i rinnal on allpool lohukesed – naise sõnul viitab see rinnavähile, kuigi tegemist on üsna ebatavalise sümptomiga, kirjutab Good Housekeeping.

42-aastane Royle kirjutas Facebookis, et ta leidis need lohukesed juhuslikult ja neid ei pruugi olla rindadel üldse kerge märgata. «Palun võtke aega, et oma rindu vaadata. See võib päästa teie elu,» tuletas ta teistele meelde.

Royle'i abikaasa Craig nimetas naist «inspireerivaks» ja kirjutas naise Facebooki-postituse all, et «koos saame tõsta teadlikkust ja seljatame vähi». Pärast operatsiooni andis Craig Facebookis teada, et naisel läheb hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles