Mida teha, et puhkamine pankrotti ei ajaks?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Reisile minnes planeeri oma raha ja aega nii, et sa ei peaks muretsema sellepärast, et kulutad liiga palju.

Jää oma eelarvele kindlaks. Dave Ramsey, finantsguru, pani kirja kuus nõuannet, mida reisides järgida, et reisi lõpuks ka raha alles oleks. Keegi meist ei taha paar kuud hiljem ikka veel reisiarveid tasuda, see rikub ilusad mälestused.

  1. Broneeri pigem vähem kui rohkem tegevusi!

    Kui sa plaanid minna tutvuma kõikide vaatamisväärsustega ja osaleda kõikidel ekskursioonidel, siis kokkuvõttes läheb see väga kalliks, pluss sul ei jää aega , et neid nautida, sest tõenäoliselt vaatad sa kogu aeg kella, et sa mingil juhul järgmisele tegevusele hiljaks ei jää.

  1. Ära kuula oma laste nõu!

    Laste jaoks tundub kõik uus ja põnev. Tõenäoliselt tahavad nad kõike, sealhulgas kalleid suveniire, mänguasju ja komme. Jää endale kindlaks ja ärge kulutage üle oma planeeritud eelarve.

  1. Maksa kohe, ära kasuta krediitkaarti!

    Vajadusel võid maksta isegi sularahas, siis sa näed kohe, kui palju sul on raha alles. Krediitkaardi oht on selles, et sa ei tea kunagi, kui palju sa täpselt kulutanud oled ja lisaks saabub kurb üllatus alles järgmine kuu, kui sa pead hakkama seda summat tagasi maksma.

  1. Ära võrdle ennast oma sõpradega sotsiaalmeedias!

    Sõprade pildid Facebookis ja Instagramis tekitvad tunde, et sa peaksid tegema midagi veel suuremat ja eksootilisemat, et nendega võistelda. Halb idee! Puhkus on mõeldud puhkamiseks mitte võistlemiseks. Katsu keskenduda sellele, et sul oleks lõbus ja sa saaksid võimaluste piires hästi välja puhata.

  1. Planeeri oma reis ette!

    Spontaansus on teinekord tore, aga selleks, et sa pärast reisi tühja pangakontot ei peaks silmitsema, tuleks oma reis ette planeerida. See ei tähenda, et iga päev peab kellaajaliselt paigas olema, aga kirjuta üles tegevused ja kohad, mida sa kindlasti näha tahad ning igal hommikul saad otsustada, mis parajasti rohkem meeldib.

  1. Söö väljas kõige rohkem kaks korda päevas!

    Üks osa reisimisest ongi erinevates restoranides söömine ja seda lõbu ei taha me ära võtta. Siiski soovitame lähimast toidupoest võtta hommikusöögihelbeid ja kohvi, et vähemalt üks kord päevas ajutises kodus süüa. Mõelge nüüd natuke, seitsme puhkusepäeva jooksul sööksite te restoranis 21 korda. See läheb päris kalliks maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles