Kõige lihtsam viis, kuidas oma tuju ja tervist parandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on lõpuks kätte jõudnud ja tahaks iga võimaliku hetke väljas värske õhu käes veeta. Kui soe suveilm sind siiski välja ei meelita, siis on veel üks väga hea põhjus, miks tasuks rohkem väljas olla.

Nimelt mõjub värske õhu käes olemine tervisele hästi. Teadlased on kindlaks teinud, et ainuüksi 30 minutit värskes õhus olemist aitab vererõhku alandada ja vähendab depressiooni. Sellisele järeldusele jõudsid Brisbane'i teadlased pärast seda, kui olid analüüsinud 1538 inimese igapäevaseid harjumusi, füüsilist ja vaimset tervist, kirjutab Business Insider.

Selgus, et neil, kes käivad tihtipeale looduses või parkides kõndimas, oli vererõhk madalam ja neil esines ka vähem depressiooni. Peale selle on regulaarselt värskes õhus viibivad inimesed sotsiaalsemad ja teevad teiste inimestega rohkem koostööd.

Ka varasemad uuringud on näidanud, et stressi vähendamiseks piisab vaid väikesest jalutuskäigust. 2015. aastal tehtud uuring näitas, et 90-minutiline jalutuskäik aitab vabaneda negatiivsetest mõtetest ja teeb tuju paremaks. Värskes õhus jalutamine mõjub hästi ka mälule, vähendab põletikku ja parandab nägemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles