Tähtis asi, mida tuleks tütardele õpetada (1)

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Umbes kuu aega tagasi rääkis Põhja-Carolina osariigis elav Andrea Owen oma mehega sellest, et võiks suveks lapsehoidja palgata. Owen oli kohtunud ühe teismelise neiuga, kes oleks tema arvates hästi lapsehoidjaks sobinud ja nad hakkasid mehega arutama, kui palju tuleks lapsehoidjale maksta.

Üks esimesi asju, mida lapsehoidjalt küsitakse, ongi see, kui palju on tema tunnipalk. Oweni kogemused on näidanud, et noored tüdrukud ei oska sellele reeglina vastata muud, kui: «Ma olen nõus palgaga, mis te mulle maksate». Kuigi lapsevanema jaoks on see ilmselt hea vastus, leiab Owen, et see pole aktsepteeritav. Ta otsustas sel teemal Facebookis sõna võtta, vahendab Good Housekeeping.

«See saab alguse kodust,» kirjutas ta. «Vanemad, õpetage oma lastele, ERITI tüdrukutele, et nad ütleksid ise oma hinna ja oleksid enesekindlad.» Oweni sõnul peaks juba esimene töökoht noorele tüdrukule õpetama, et ta on midagi väärt ja ta peaks oma töötasu eest enesekindlalt seisma.

«See kõlab hullumeelselt, aga naisi ja tüdrukuid ei julgustata küsima seda, mida me väärt oleme. Lapsehoidja töö on paljude tüdrukute jaoks esimene töökoht, meie vastutame selle eest, et neid saadaks edu ka tulevastel töökohtadel ja peame julgustama neid, et nad küsiksid seda, mida nad on väärt.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles