Paarid paljastavad: millal ma teadsin, et ta on minu jaoks õige?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et suhete kallal tuleb tööd teha ja vaeva näha, ent selle juurde ei peaks kuuluma see, et sa üritad ise välja selgitada, kas sa oled õige partneriga koos või üritad teda veenda, et oled tema jaoks õige. See teadmine peaks olema sinu sees ilma, et peaksid selle nimel pingutama.

Glamour uuris õnnelikult abielus olevatelt paaridelt, kuidas nemad mõistsid, et on õige inimesega koos.

  • Vicki ja Lisa, abiellusid 2005. aastal Torontos

Vicki ja Lisa tutvusid üle kümne aasta tagasi töö kaudu. Kõigepealt said neist head sõbrad ja alles siis julges Vicki oma tulevast naist ka kohtingule kutsuda. Vicki abielusõrmuse sisse on graveeritud sõna «puperdama» ja ta tunnistab, et veel nüüdki paneb kallim tema südame puperdama.

Vicki oli nende teisel kohtingul juba kindel, et ta tahab elu lõpuni Lisaga koos olla. «Ma mäletan, et ootasin teda tänavanurgal. Nägin, kuidas ta rattaga minu suunas sõitis. Tema rattakorvis, mis oli kaunistatud kunstlilledega, oli pikk sai ja veinipudel. Tema mind ei märganud, aga ta naeratas nii kaunilt, et ma teadsin, et tahan olla tema õnne põhjuseks. Üksteist aastat hiljem tekitab minus endiselt elevust see, et ma näen teda esimese asjana hommikul ja viimase asjana õhtul,» rääkis Vicki.

Lisa erines oluliselt neist, kellega Vicki oli varem väljas käinud. «Lisa oli esimene inimene, kes pani mu südame vähe kõvemini põksuma. Meil polnud koos kunagi igav. Ma läksin magama temale mõeldes ja ärkasin samuti temale mõeldes. Kui ta mind esimest korda suudles, siis ma arvasin, et mu rind plahvatab. Lõpuks ometi sain ma armastusest aru,» meenutas Vicki.

  • Ron ja Sari, abiellusid 2008. aastal Los Angeleses

Ron ja Sari tutvusid internetis ning paari nädalaga sai selgeks, et neil oli ühiseid sugulasi, õnneks mitte vereliini kaudu, vaid läbi abiellumise. Tänaseks on nad õnnelikult koos olnud üle kümne aasta ja neil on kaks last.

Nii Ron kui Sari nõustuvad mõttega, et kui asi on õige, siis sa lihtsalt tead seda. Samas tunnistasid nad, et jõudsid selle äratundmiseni erinevatel hetkedel. «Meil oli hea esimene kohting, aga kumbki meist ei mõelnud pärast seda, et me tahame elu lõpuni koos olla,» sõnas Ron. «Me tundsime uue kohtumise ees ärevust, aga samas käisime väljas ka teiste inimestega, sest internetitutvustega tavaliselt on nii.»

Sari meenutas, et tundis sügavamat sidet Roniga pärast kolmandat kohtingut, kui nad käisid Lakersi mängu vaatamas ning pärast seda lihtsalt istusid ja rääkisid juttu. Sari ütles, et ta tundis end Roni seltsis väga mugavalt ja talle tundus, nagu nad oleksid terve elu juba tuttavad olnud. 

«Minu jaoks juhtus see veidi hiljem, sest ma olen rumal mees,» tunnistas Ron. «Olime aasta aega koos olnud ja meil tekkis tüli, sest Sari oli vihane, et me polnud kunagi oma tulevikust rääkinud. Mina ütlesin, et ma tavaliselt üritan inimesega vähemalt aasta koos olla enne, kui hakkan edasisi plaane tegema. Suhe võib aastaga väga palju muutuda. Tema ütles, et suhe võib ka viie või kümne aastaga palju muutuda, aga see pole oluline, et suhe muutub, oluline on see, kuidas me ise seda muudame. Sel hetkel ma teadsin.»

See vestlus pani Roni mõtlema sellele, milline oleks tema elu ilma Sarita ja see hirmutas teda. «Kohe, kui ma mõistsin, et tahan terve ülejäänud elu temaga koos olla, mõistsin sedagi, et mu ülejäänud elu võiks kohe alata. Vahetult pärast seda palusin tema kätt,» rääkis Ron. Mõlemad tunnistavad, et see suhe oli teistsugune võrreldes nendega, mida nad varem olid kogenud. 

  • Mitch ja Alejandra, abiellusid 2012. aastal Montrealis

Mitch ja Alejandra tutvusid läbi kohtinguportaali vahetult enne seda, kui nad mõlemad olid mõelnud, et sulgevad oma konto. «Me peaaegu oleks teineteisest mööda läinud,» ütles Alejandra. 

Nende esimene kohting, mis pidi olema lihtne laupäeva pärastlõuna pargis, kestis kümme tundi, sest nad muudkui rääkisid ja pikendasid oma kohtingut. Alejandra ütles, et ta tundis midagi teistsugust, kui nägi Mitchi tänaval kõndimas. «Mul oli selline tunne, et jah, see on õige,» meenutas naine. Pärast esimest kohtingut tajusid mõlemad, et miski on teistmoodi.

«Mitch tekitas minus peaaegu kohe rahu ja kindlustunnet. Ma polnud kunagi seda nii tugevalt tajunud. Tavaliselt on kohtingutel nii, et sa näitad end parimast küljest ega ole täiesti aus. Või oled elevil ja näed vaid seda, mida näha tahad. Aga temaga oli suhe sügavam ja ma polnud seda varem kogenud. Mõtlesin juba üsna varakult, et «see tõesti juhtub, me teemegi seda»,» tunnistas Alejandra.

Mitch ütles, et tema tundis sama. «Kas see vastab tõele, et kui asi on õige, siis sa tead seda? Meie puhul oli see küll nii. See suhe tekitas tunde, nagu me oleks teineteist igavesti teadnud.»

  • Debbie ja Neer, abiellusid 2014. aastal New Yorgis

Debbie ja Neer on koos olnud kahel korral. Esimene kord oli kõrgkoolis, kui nad olid koos kõigest kuu aega. Teine kord leidis aset 13 aastat hiljem, kui nad juhuslikult «leidsid teineteist» läbi tutvumislehe.

Neer meenutas, et see hetk, mil ta taipas, et Debbie on tema jaoks õige, tõi palju selgust ta ellu. «Me tähistasime Amsterdamis Debbie sünnipäeva ja selle juurde kuulus ka romantiline õhtusöök restoranis. Me sõime magustoitu ja Debbie vaatas mulle otsa. Aeg peatus. Ma teadsin, et ma abiellun temaga,» sõnas mees.

Neeri sõnul pakkus suhe Debbiega talle kindlustunnet, mida ta varem polnud suhetes kogenud. Ja muidugi on nende suhtes ka palju nalja ja naeru. 

Debbie jaoks oli oluline see, et tema ja Neeri vahel tekkis intellektuaalne side. «Ma teadsin, et ma tahan temaga abielluda pärast seda, kui olime hommikuni üleval olnud ja füüsikast rääkinud. Ma olen alati füüsikat armastanud ja see, et ma sain seda maailma kellegagi jagada, oli minu jaoks esmakordne kogemus. Mulle meeldib asju analüüsida ja minu jaoks on oluline, et mu partner austaks seda osa minust.»

Debbie ütles, et ta oli aastaid olnud ebatervetes suhetes, kus partnerid teda täielikult ei austanud, Neer oli aga teistsugune. «Ma olen niigi perfektsionist ja tahan alati parim olla, aga tema oskab mind julgustada nii, et ma ei tunne ebamugavust,» sõnas naine. «See on esimene suhe, kus ma tunnen, et mind tõesti armastatakse ja hinnatakse. Neeriga olemine muudab mind paremaks inimeseks ja mulle väga meeldib temaga koos olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles