Viis hüve, mida naudivad paarid, keda ei paina armukadedus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pidev põdemine selle pärast, mida kallim eemal olles teeb ja kellega suhtleb, on selge märk, et teie suhe ei ole päris korras. 

«Inimesed tunnevad armukadedust siis, kui nad kardavad, on ebakindlad või tunnevad ohtu, et võivad oma armastatust ilma jääda,» selgitab Preventionis psühholoog Jane Greer. Enesekindlaid ja hästi kohanenud inimesel pole normaalses suhtes olles mingit põhjust tunda armukadedust või muutuda oma kallima suhtes kahtlustavaks. Lühidalt öeldes - kui suhe on hea, peaksid saama vabalt öelda «Ma usaldan teda» ja seda ka siiralt mõtlema.

Pole kindel, kas see kehtib ka teie puhul? Siin on viis märki, mis kinnitavad, et teie suhe on tugev.

Te ei lähe endast välja, kui kumbki teist tantsib või flirdib kellegi teisega. Sinu jaoks pole see mingi probleem, kui su armsam võtab peol tantsule kellegi teise. Sulle isegi meeldib see, kuidas ta tantsib! «Flirtimine on normaalne inimkäitumine, mis loob teatud energia,» seletab Greer. «See ei häiri sind, sest sa tead, et te ihaldate teineteist.» Sa oled rahulik, sest tead, et õhtul tuleb ta koju koos sinuga.

Teil mõlemal on vastassoost sõpru ja kummagi meelest pole see imelik. Kui kumbki teist tõttab oma sõbrale appi, siis teine ei tekita sellest probleemi ja tüli jääb olemata. «Sa usaldad teda ja tead, et ta teeb sõbrale teene puhtalt seetõttu, et hoolib temast,» sõnab Greer. «Sinu jaoks on see hoolivuse tunnus ja ei tekita hirmu, et partner on kellegi teisega kahekesi.»

Kui teised ütlevad, et su partner on atraktiivne, oled selle üle õnnelik ja meelitatud. Sulle ei tule pähegi selles komplimendis ohtu näha või vihastuda. Pigem oled uhke, et armsama hea välimus hakkab ka teistele silma ja tunned tema üle head meelt. «Sa tead, kui seksikas ta on ja ta on otsustanud olla koos sinuga,» lisab Greer.

Sa ei lähe endast välja, kui talle meeldib mõni seksikas kuulsus. Samuti ei tee tema sellest probleemi, kui sa oled mingist näitlejast vaimustuses. See on väga oluline märk, sest selleks, et kuulda, kuidas kallim peab kedagi teist ihaldusväärseks, tuleb olla tugev ja enesekindel inimene. «See tähendab, et teie suhe põhineb väga kindlal usaldusel,» selgitab Greer. «Sa mõistad, et su partner ei väljenda sellega soovi kellegi teisega seksida ning see teadmine annab sulle turvatunde.»

Te ei ole nagu siiami kaksikud. See, et te kogu aeg ninapidi koos olete, ei tähenda, et te poleks teineteisele pühendunud. See on täiesti normaalne, kui paar veedab aega nii koos kui eraldi. Mõnikord käib su kallim üksi väljas koos oma sõpradega, mõnikord teed ise sama. Kui te olete lahus, ei pommita te teineteist tekstisõnumitega ega muretse, mida kumbki teeb. «Sa oled kindel, et kallim armastab ja ihaldab ainult sind, seega ei karda sa teisi naisi, kellega ta võib kohtuda,» ütleb Greer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles