Suvise joogafestivali peaesineja Ananda Nas õpetab elamise rõõmu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ananda Nas
Ananda Nas Foto: Erakogu

23. ja 24. juulil toimub Haapsalus taas joogahuviliste kauaoodatud suursündmus, suvine Joogafestival, kus peaesinejaks on Põhja-India spirituaalsest perest pärit Ananda Das. 

Ananda Das on andekas spirituaalne juhendaja, kes annab edasi oma tarkust vibratsiooni ülekandmise teel, kasutades vähem sõnu ja rohkem kogemust. Kahekümne kahe aastaselt tekkis temas tõsine ja tugev tõeotsingu tung peale Shaktipadi pühitsust pühas Vrindavani linnas oma kadunud õpetaja Devraha Baba Jk poolt, kes pakkus talle elumuutvat kogemust teadlikust vaikusest ja õndsuse seisundist. Sellest hetkest alates on ta pühendanud oma elu selle kogemuse süvendamisele.

Hetkel elab ta Hispaanias ja reisib üle maailma viies läbi naerujooga õpetajate koolitusi, ning naeru- ja kundalini jooga töötubasid ning tunde. Ananda Das on rahvusvaheliselt litsentseeritud Yogi Bhajani õpetatud kundalini jooga õpetaja, rahvusvaheliselt litsentseeritud naerujooga professor (Naerujooga Ülikool, Bangalore, India) ja rahvusvaheliselt litsentseeritud lastejooga õpetaja (Gurudass Kauri Lastemängu programm). 

23. juuli kell 12 on Ananda Das Taeva- ehk Pealaval. Tema töötoad ja joogatunnid on südant avavad ja väga tulemuslikud, et luua sisemine absoluutne vaikus ja enesest teadlik olemine. Kuna ta on ka õppinud ja praktiseerinud Veipassana meditatsiooni ja Dikshat mitmeid aastaid, siis muudab see tema õpetused väga sügavaks, rahulikuks, nauditavaks ja spontaanseks.

Elamise rõõmu üldist teemat võib laiendada järgmiselt: «Elamise rõõm sõltub sellest kui palju me oleme valmis elus tingimusteta armastama ja naerma.»

Sama päeva õhtupoolikul kell 17-19 ja 24. juulil kell 13-15 on õpetaja Ananda Dasil Rahutoas Naerujooga töötuba «Naermise rõõm». Selle sõnumiks on: «Pole midagi lõõgastavamat kui lihtsalt olla Sina Ise. Tegemist on väga võimsa töötoaga, mis sõna otseses mõttes paneb «katuse sõitma». Seal on võimalus kogeda erinevaid tehnikaid nagu naer läbi tšakrate, naeruhingamine, tantra hingamine jne. See töötuba on turvaline paik, kus naerda, mängida ja kasutada oma loomingulisust äratades nii oma sisemine laps. Me saame lahti oma hirmudest, saavutame enesekindluse ja elame suurema sisemise rahuga. Õpid tingimusteta suure mõnuga naerma oma meele naeruväärsuse üle. Peale töötuba tunned end täiesti lõdvestunult ning täis jõudu, et astuda päevale vastu suurema elurõõmuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles