USA raport: teismeliste seksuaalkäitumine on märgatavalt paranenud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs koostatakse iga kahe aasta tagant suuremahuline raport, milles analüüsitakse teismeliste seksuaalkäitumist ja selle muutumist ajas. Kui vahepeal oli USAs väga palju teismelisi, kes olid seksuaalselt aktiivsed ja paljud neist said isegi lapsi, siis tänaseks on see olukord muutunud.

Selleaastasest raportist selgub, et noorte seksuaalkäitumine on paremaks muutumas. Noored ei ole seksuaalselt enam niivõrd aktiivsed ja üha rohkem teismelisi tüdrukuid kasutab rasedusest hoidumiseks antibeebipille, kirjutab Elite Daily.

Raportis on välja toodud mitmed graafikud, millelt on näha, et noorte seksuaalne aktiivsus on võrreldes 1990. aastatega oluliselt langenud. Üha enam on noorte seas neidki, kes lükkavad oma esimest vahekorda edasi. 

Need noored, kes on juba seksuaaleluga algust teinud, kaitsevad end rohkem kui neile eelnenud põlvkonnad. Raportist selgub, et noored kasutavad erinevaid kaitsevahendeid, et vältida rasedust ja suguhaiguste levikut. Viimase nelja aasta jooksul on kaitsevahendeid kasutavate noorte hulk tõusnud 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles