Kolm halba suhteharjumust ja kuidas neid vältida

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saad teada, millised kolm halba harjumust mõjuvad hävituslikult igale suhtele. Kuidas elada kaaslasega rahulikku ja õnnelikku elu? Milliseid vigu võiks vältida, et suhe kestaks pikalt?

Me kõik oleme suhetes vigu teinud. Millised on kolm kõige halvemat harjumust, mis teevad kaaslasele haiget ja mõjuvad suhtele halvasti? Panime Verily Magazine’i abiga kirja, mida võiks vältida, et suhe oleks pikk ja õnnelik.

Ükskõikne käitumine

Kujuta ette, et oled oma kaaslasega õhtusöögil ja ta hakkab sulle midagi naljakat jutustama. Sa katkestad ta poole jutu pealt ja ütled: «Sa juba rääkisid mulle seda nalja ja see ei olnud juba siis naljakas.» Mis sa arvad, kuidas su kaaslane ennast tunneb? Sinu jaoks on see tüütu, et ta sama nalja uuesti tahtis rääkida, aga tema jaoks tõmbasid sa kogu õhtule vee peale.

Dr.John Gottman, suhteekspert, ütleb, et selline ükskõikne käitumine mõjub suhtele hävitavalt. Su mees otsib sellega su tähelepanu ja tahab sind naerma ajada. Sinu vastus mõjutab mehe enesekindlust ja teeb talle haiget.

Süüdistav käitumine

Texase ülikoolis tehtud uuringust selgus, et naised süüdistavad suhteprobleemides mehi rohkem kui vastupidi. Selle asemel, et analüüsida enda vigu, hakkavad naised kohe otsima probleeme mehe käitumises. Naiste meelest on mehed süüdi selles, kui veedetakse liiga vähe aega koos või kui mees on osavõtmatu ühistes tegevustes.

Kõige parem oleks õppida oma kaaslast kuulama. Iga kord, kui tekib omavahel sõnelus, siis kuula, võta aega ja mõtle, kuidas su mees ennast selles olukorras tunneb. Empaatiavõime on ülioluline selleks, et probleemid saaksid kiire lahenduse.

Lämmatav käitumine

See on täiesti mõistetav, et sa tahad, et su mees sind aitaks ja sulle tähelepanu pööraks, aga sa ei tohi ta külge klammerduda. Võib olla lähed sa kergesti endast välja ja kardad üksi olla, aga oma mehe lämmatamine ei ole lahendus. Oluline on leida sõpru või mõni hobi, mis pakuks sulle rõõmu ka siis, kui su kaaslane ei ole parajasti läheduses.

Klammerduv käitumine võib suhtele väga halvasti mõjuda, sest su kaaslane tunneb survet olla kogu aeg sinu jaoks olemas ja, et ta täidab vaid sinu elus olevat tühimikku. Loe mõnda huvitavat raamatut või mine rattaga sõitma, tee midagi muud, et ennast õnnelikuna tunda. See ei tähenda seda, et ta ei tohiks sind õnnelikuks teha, aga su mees ei saa olla ainuke asi, mis sulle naeratuse näole toob.

Unustades need kolm halba harjumust, saate koos õnnelikuma tuleviku rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles