Ettevaatust: kolleegid üritavad sind paksuks sööta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas oled mõelnud vahel sellele, kui mõnus oleks kontori asemel hoopis kodus töötada? Siin on veel üks hea põhjus, miks tasuks kontorit vältida.

BBC andmetel võib kontori n-ö koogikultuur töötajate tervisele palju liiga teha. Koogikultuuri all peetakse silmas seda, et alati, kui mõnel töötajal on midagi tähistada – olgu selleks sünnipäev või mõni oluline saavutus –, siis tuuakse tähistamiseks kontorisse torti või kooki, mida kõik töötajad ka mekkida saavad. Tasuta tordilõik on küll ahvatlev, ent tegelikult võiks sellest loobuda, kirjutab Cosmopolitan.

Hambaarst Nigel Hunt sõnas, et taolised tordiga tähistamised kergitavad kehakaalu ja mõjuvad halvasti ka hammastele. «Paljude inimeste jaoks on kontorist saanud koht, kus nad tarbivad suure osa suhkrust. See ei mõju kehakaalule ega hammastele üldse hästi,» rääkis Hunt lisades, et kontoris on ka ahvatlustele raske vastu panna. Kujuta ise ette, et tööpäev venib väga aeglaselt ja sa muutud üha loiumaks, kui kolleeg pakub sulle maitsvat kooki. Kas keeldud? Tõenäoliselt mitte, vaid lähed võtad hoopis tassi kohvi, mis koogi kõrvale ideaalselt sobib.

Samas ei arva Hunt, et koogid ja tordid tuleks kontorist täiesti ära keelata. Tema soovitab osta maiustusi väiksemates kogustes ja pakkuda kooki ainult lõunapausi ajal, et vältida toidukordade vahel patustamist. Kui tööandja soovib töötajatele omalt poolt snäkke pakkuda, siis soovitab Hunt osta pähkleid ja puuvilju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles