Mida edukad naised iga päev teevad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Elus on mõned asjad – andekus, vedamine –, mida me ise ei saa valida. Aga edukus on üks neist asjadest, mida igaüks saab ise mõjutada.

Selleks, et oma elustiili muuta ja seeläbi edukamaks muuta, võta eeskuju edukatelt naistelt. Tuleb välja, et on nii mõnedki igapäevased rutiinid, mida järgivad naised, kes on väga edukad. Veebileht Well and Good tõi mõned edukate naiste harjumused välja.

1. Hommikuti joo sooja vett sidruniga

Kuulsad näitlejannad Cate Blanchett ja Jennifer Aniston on intervjuudes öelnud, et nemad alustavad oma päeva just niimoodi. Soe vesi väikese sidruniga mõjub kehale puhastavalt ja nii saad päeva puhtalt alustada.

2. Kirjuta üles oma head kavatsused

Pane päeva esimeses pooles kirja oma head kavatsused, sest see muudab sind ärksamaks ja sa ei tegutse päeva jooksul «autopiloodil». Kui sa oled oma kavatsused üles kirjutanud, siis ei pea sa oma tegude pärast muretsema. Kui mõtted ja kavatsused on õilsad, siis on ka teod õilsad. Lisaks mediteerimisele ja treenimisele on see hea moodus, kuidas end ärksamaks muuta.

3. Leia sõbrad, kellega hommikuti trenni teha

Kui sa suudad hommikuti varem ärgata ja end enne tööpäeva natuke liigutada, siis ärkab su keha palju paremini üles ning sa oled valmis päevale vastu astuma. Trenni on teadupärast lihtsam teha, kui sa oled heas seltskonnas, seega ürita leida sõpru, kellega hommikuti koos trenni teha.

4. Võta snäkid kodust kaasa

Näljatunne ja sellest tingitud viha on edukate naiste suurimad vaenlased. Selleks, et nälg sind ei murraks, võta tööle kaasa pähkleid või muid snäkke, mida saad vahepeal põske pista. Näitlejanna Molly Sims kannab näiteks kaasas mandleid.

5. Võta aeg maha ja mediteeri

Nüüdseks on teadlased kinnitanud, et mediteerimine mõjub vaimsele ja füüsilisele tervisele ülihästi. Kui suudad päevas leida mediteerimiseks umbes 20 minutit (või vahel piisab ka viiest minutist), siis see aitab mõtteid korrastada ja paremini keskenduda. Mida kiirem on elutempo, seda rohkem on meil vaja aega, et saaksime rahus istuda ja mõelda.

6. Mine õue

D-vitamiinist on meil sageli puudus, seega kui päike on väljas, siis ürita oma tööasjad seada nii, et saaksid võimalikult palju õues olla. Päikesevalgus mõjub meeleolule imehästi ja annab kehale energiat.

7. Leia aega sõprade jaoks

Veeda aega inimestega, kelle seltskonda sa tõesti naudid ja kellega koos olles saad iseendaks jääda. Mida rohkem sa sõpradega aega veedad, seda paremini see su vaimsele tervisele mõjub ja annab kinnitust, et sul on vajadusel alati nende toetus olemas.

8. Maga piisavalt

Teadlased leiavad üha rohkem kinnitust sellele, et magamine on ääretult oluline. Magada võiks järjest umbes kaheksa tundi, sest siis saab keha kenasti puhata ja sa tunned end ärgates taas energiliselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles