11 «tervislikku» harjumust, mis ei ole tegelikult üldse tervislikud (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tervislikkuse kohta on võimalik väga palju erinevat informatsiooni leida ja tihti on raske õiget asja valest eristada. Loe, miks on näiteks gluteenivaba toitumine mõttetu, kui sul ei ole tegelikult gluteenitalumatust. 

Elite Daily abiga panime kirja 11 «tervislikku» asja, mis tegelikult ei ole üldse tervislikud.

  1. Pidev kaalumine

Iga päev kaalule astumine võib muutuda enesehävituslikuks kinnisideeks. Meie kaal kõigub vastavalt sellele, kui palju me tarbime vett ja kui palju me sööme suhkrut või soola ning kuidas päeva jooksul liigume. Mis tähendab, et üks kilo siia või sinna ei tähenda tegelikult midagi.

  1. Liiga kaua magamine

Mõnele võib väga pikk uni kõlada unistusena, aga tegelikult see ei ole üldse kasulik, pikemas perspektiivis hoopis kahjulik. See võib rikkuda soovituslikku kaheksa tunnist unerežiimi ja teha sind väsinuks ning loiuks.

  1. Ainult nädalavahtustel joomine

Piirates alkoholitarbimist ainult nädalavahetusteks, siis võib juhtuda, et juuakse üle ja tarbitakse korraga rohkem, kui on mõistlik.

  1. Patupäev

Dieedil olles on tegelikult väga oluline ennast vahepeal hea toiduga premeerida, aga kui see on ainult üks kindel päev, siis see võib olla tervisele kahjulik. Suur oht on üle süüa ja väga raske järgmine päev dieediga edasi minna.

  1. Gluteenivaba dieet

Juhul, kui sul ei ole gluteenitalumatus, siis ei ole mõtet osta gluteenivabasid toite, sest vähemalt kolm korda kallimad kui tavatooted. Inimesed, nautige gluteeni, kui on võimalus.

  1. Närimiskummi närimine

Näts ei sobi näljatunde peletamiseks, sest see saadab kõhtu signaali, et toit on tulemas. Kõhus tekivad vajalikud happed, mis toidu puudumisel tekitavad puhitust. Nii et, kui sa tahad lamedat kõhtu, siis nätsu asemel söö midagi natukene, et nälga peletada.

  1. Süsivesikute vältimine

Jättes oma dieedist välja kõik süsivesikud, ei saa khea kõiki vajalikke toitaineid, mistõttu ei ole see üldse mõttekas.

  1. Gaseeritud vee joomine

Gaseeritud vesi tekitab puhitust ja gaase.

  1. Rasvade vältimine

Meie keha vajab funktsioneerimiseks tervislikke rasvu nagu avokaadod, kookosõli või lõhe.

  1. Toidukordade vahele jätmine

Inimene võiks süüa vähemalt hommikul, lõunal ja õhtul. Kui sa jätad näiteks lõunasöögi vahele, siis tõenäoliselt oled sa õhtuks nii näljane, et sööd rohkem, kui on tervislik.

  1. Suure õhtusöögi söömine

Me kõik oleme söönud päeval natukene vähem, sest õhtul on oodata suurt söömaaega. Tegelikult tuleks süüa vastupidi. Hommikusöök võiks olla kõige suurem ja mida õhtupoole edasi, seda väiksemaks portsud lähevad, sest meie ainevahetus on kõige kiirem just hommikuti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles