Millises vanuses hakkavad naised meestest vähem teenima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pole mingi saladus, et naised teenivad vähem palka kui mehed. Mitmed uurimused on tõestanud, et see saab alguse juba lapsepõlvest, sest paljud vanemad annavad poistele rohkem taskuraha kui tüdrukutele.

Nüüd on aga kindlaks tehtud, millises vanuses hakkab palgalõhe järjest kasvama. Värske uurimus näitas, et alates naise 32. eluaastast muutub meeste ja naiste palgalõhe järjest suuremaks. Miks just sellises vanuses? Teadlaste hinnangul on see just selline aeg, mil inimesed saavad kõige enam ametikõrgendusi. Kui 31-aastane naine teenib umbes 90 protsenti mehe palgast, siis 40-aastane naine teenib juba 82 protsenti mehe palgast, kirjutab Elite Daily.

Ei tasu arvata, et noorte naiste ja meeste vahel ei eksisteeri palgalõhet üldse. Eksisteerib küll, aga mida vanemaks naine saab, seda suuremaks see lõhe muutub. Teadlaste hinnangul on suureneva palgalõhe põhjuseks see, et meestele pakutakse rohkem juhtivaid ametikohti ja mehed tunnevad nende vastu ka suuremat huvi kui naised.

Mida siis teha? Esiteks, raha tasuks kõrvale hakata panema juba 20. eluaastates. Mida rohkem sa noorena säästad, seda muretumalt end tulevikus tunned. Teiseks, räägi ülemusega palgatõusust. Mis on kõige hullem, mis saab juhtuda? Ta vastab su palvele eitavalt. Siis tasuks mõelda, kas sul on selles ettevõttes üldse tulevikku või on õige aeg töökohta vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles