Toidud, mida ei tasuks enne randa minekut süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvi on kätte jõudnud ja soojad temperatuurid meelitavad randa mõnulema. Selleks, et rannaskäik oleks võimalikult meeldiv ja tunneksid end seal hästi, võiks teada, milliseid toite ei tasuks enne randa minekut süüa.

Toiduportaal Delish tõi välja kümme toitu, mida oleks parem vältida.

Piimatooted

Piim, juust ja muud piimatooted on tuntud selle poolest, et need tekitavad puhitustunnet ning kõhugaase. Mõistlik oleks piimatooteid enne randa minekut vältida, sest need võivad su olemise rannas ebamugavaks muuta.

Õunad

Õunad on kahtlemata tervisele kasulikud, aga kuna need sisaldavad palju kiudaineid ja suhkrut, siis võivad õunadki tekitada puhitustunnet.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Mais

Mais on võitmas ka eestlaste südameid ja suvel on seda päris mõnus grillida, aga ära maisi enne rannaskäiku söö, sest maisi võib olla raske seedida. Toitumisnõustaja Lisa Moskovtiz selgitas, et mais sisaldab teatud tüüpi süsivesikuid, mida on kehal raske lõhkuda. Tulemuseks võib olla ebameeldiv puhitustunne.

Gaseeritud joogid

Suvel on päris mõnus juua jääkülma limonaadi või siidrit, aga gaseeritud jookides on nii palju õhku, et needki tekitavad puhitust. Eelista suvel pigem jäävett või isetehtud limonaadi, mis ei ole valmistatud gaseeritud veega.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Nisutooted

Kui sul on gluteenitalumatus, siis võivad nisu sisaldavad tooted tekitada puhitust, kõhugaase ja ka kõhuvalu. Õnneks on tänapäeval niivõrd palju erinevaid võimalusi ja gluteeni saab väga edukalt vältida.

Jogurt

Kuigi jogurt mõjub seedeelundkonnale üldiselt hästi, võivad mõned jogurtid (need, mis sisaldavad palju laktoosi) kõhus kergelt käärima hakata ja tekitavad puhitustunnet. Kui armastad jogurtit, siis Kreeka jogurt on hea valik.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Küüslauk

Küüslauguleivad on hea vahepala, aga ka küüslauk võib tekitada ebameeldivat puhitustunnet. Eriti juhul, kui tarbid toorest küüslauku. Läbi küpsetatud küüslauguga ei tohiks seda ohtu olla.

Brokoli ja lillkapsas

Ristõielised köögiviljad sisaldavad teatud tüüpi süsivesikuid, mida kehal on väga raske seedida. See tekitab puhitustunnet ja kõhugaase. Ürita brokolit ja lillkapsast sisaldavaid toite enne rannaskäiku vältida.

Foto: Vida Press

Oad

Kuigi ubades on palju valke ja kiudaineid, on neis ka süsivesikuid, mida keha ei seedi ära ja mis hakkavad käärsooles käärima. Kui sind painab ärritunud soole sündroom, siis võiksid ube iga hinna eest vältida. 

Arbuus

Suve on raske ilma mahlase ja värske arbuusita ette kujutada, aga kuna arbuusis on üsna palju suhkrut, siis võib seegi maitsev vili tekitada puhitustunnet ja kõhugaase. Söö arbuusi pigem pärast rannas käimist, see pakub kuumale kehale mõnusat jahutust.

Scanpix
Scanpix Foto: Panther Media/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles