Naine lasi nurisünnituse mälestuseks teha liigutava tätoveeringu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

California osariigis elav Joan Bremer oli seitsmendat nädalat rase, kui arst teatas talle, et tal oli nurisünnitus. Bremer lasi oma esimese raseduse mälestuseks teha kõneka tätoveeringu.

«Kõik tätoveeringud, mis mul on, sümboliseerivad minu jaoks midagi. Kuigi tegemist oli valusa kogemusega, tahan ma siiski seda kuidagi meeles pidada,» ütles ta Today Parentsile antud intervjuus.

Bremer jagas Imguri vahendusel fotot enda tätoveeringust ja selle emotsionaalne lugu on hakanud internetis kiirelt levima. Naise kogemused on ärgitanud teisigi jagama lugusid sellest, kuidas nemad on nurisünnitusest üle saanud.

I had a miscarriage two weeks ago....

Bremer ütles, et nad üritavad uuesti lapseootele jääda ja kui see peaks juhtuma, siis ta täiendab olemasolevat tätoveeringut. «Kui me saame terve lapse, siis ma lisan sellele tätoveeringule vikerkaare, sest «vikerkaarelasteks» nimetatakse neid beebisid, kes on sündinud pärast lapse kaotust. See sümboliseerib seda, et pärast tormi tuleb alati midagi ilusat,» rääkis naine.

Ta ütles sedagi, et kui tal peaks veel nurisünnitusi ette tulema, siis ta lisab olemasolevale tätoveeringule veel ühe südame. 

Kuigi tegemist oli väga emotsionaalse ja valusa kogemusega, on naise sõnul sellest rääkimine väga «tervendav». «Ma tean, et nurisünnitustest ja raseduse katkemisest üldiselt ei räägita, aga ma ei häbene seda, et see minuga juhtus,» nentis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles