Kuulus kokk jagab oma parimaid grillinippe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Guy Fieri võib Eesti televaatajatele tundmatu olla, kuid tegemist on Ameerika ühe kuulsaima kokaga, kes on mitme söögikoha omanik ja juhib ka mitut telesaadet. 

Popsugar uuris Fierilt, millised on tema parimad grillinipid, mida ta alati grillil toitu valmistades järgib.

1. Ära kunagi raiska marinaadi. Fieri sõnul ei meeldi talle lihale valmistatud marinaadi raisku lasta. Tema teeb tavaliselt nii: ta valmistab marinaadi, paneb liha selle sisse ja jätab umbes kaheks tunniks külmikusse seisma; seejärel laseb ta lihal enne grillimist 30-45 minutit toatemperatuuril seista. Kui liha on grillil, valab ta marinaadi potti, laseb keema, seejärel kurnab ja lõpuks valab saadud paksu kastme juba valmis tehtud lihale. 

2. Marinaadi jaoks vajalikke asju ei pea tingimata hakkima. Kui sa oled laisk ega viitsi raisata aega asjade hakkimisele, pane kõik marinaadi koostisosad köögikombaini ja saad kiirelt teha mõnusa marinaadi.

3. Grillitavaid asju tasub marineerida ka siis, kui sul on kiire. Sul pole aega, et lasta lihal marinaadi sees maitsestuda? Pole probleemi! Grilli liha asemel hoopis tiigerkrevette, mis tuleb marinaadiga katta vahetult enne grillile asetamist. 

4. Ka lõhet saab marineerida. Lõhe marineerimiseks kulub vaid 30-60 minutit. Lõhe jaoks saab mõnusa marinaadi valmistada küüslaugusoola, sidrunikoore ja sidrunimahlaga.

5. Tee marinaad jogurtist. Lambaliha ja ka kana on väga mõnus marineerida jogurtis, mis on maitsestatud röstitud ürtidega.

6. Köögiviljadele lisab maitset palsamiäädikas. Köögiviljad võivad enne grillimist seista natuke aega palsamiäädikas, eriti mõnusa maitse annab see näiteks suvikõrvitsale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles