Kuidas võiks suvevaheaega sisustada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kool on läbi ning käes on kauaoodatud suvi. Selleks, et koolivaheaeg igavledes mööda ei läheks, jagab veebileht Noor tegija mõningaid mõtteid, mida põnevat ja sisukat suvekuudel ette võtta.

  • Puhkamine ja liikumine

Millal siis veel oma energiavarusid täiendada kui mitte suvel! Suvevaheajal võiks olla piisavalt aega puhkamiseks, sõprade ja perega koosolemiseks ning looduses viibimiseks – sõpradega üks lõbus matk või jalgrattasõit võib olla parimaid viise, kuidas talveväsimusest täielikult välja puhata ja nii keha kui ka vaimu kirkana hoida.

Vaata, mida põnevat Eesti loodus aktiivseks puhkamiseks pakub ja võta plaani üks elamusterohke nädalavahetus looduses.

  • Suveks tööle

Kui su laps on õpilane, võiks ta suvel proovida mõnda aega ka tööd teha. Suvetöö annab hindamatu kogemuse, mida saab ära märkida oma CVs ja mis ka tulevikus püsiva töö leidmisel kindlasti kasuks tuleb. Lisaks on see hea võimalus tundma õppida erinevaid töövaldkondi, samuti enda tugevusi ja nõrkusi ning nii jõuab ta lähemale oma erialavalikule.

Kui laps on alla 18-aastane, tuleks tutvuda enne tööleasumist tema õigustega ning sellega, kuidas koostada motivatsioonikirja ja CVd.

  • Vabatahtlik töö

Vabatahtlik töö annab noorele võimaluse avastada uusi huvisid, kohtuda põnevate inimestega, rikastada hindamatu kogemusega oma CVd ning samas teha midagi kasulikku kogukonna heaks. Vabatahtlikku tööd võib teha põhimõtteliselt igal alal ja seda tehes saab ka oma aega ise planeerida – ei pea siduma end terveks suveks, vaid võib osa võtta ka üksikute ürituste juures kaasalöömisest. Tutvu vabatahtliku töö võimalustega.

  • Sõpradega suveüritustele ja -laagrisse

Suvine aeg pakub kirjeldamatul hulgal kultuurielamusi. Miks mitte külastada sõprade ja perega mõnd suvelavastust või otsida põnev laagrivahetus, mis pakub rohkelt võimalusi nii aktiivseks puhkamiseks kui ka nt kunsti- jt harrastustega tegelemiseks. Suure valiku suvelaaagritest ja -üritustest leiab laste ja noorte suvekalendrist, kus on valikus nii linnalaagrid kui ka linnast väljas toimuvad laagrivahetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles