New Yorgi naistele hakatakse tasuta tampoone jagama

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

New Yorgis võeti vastu õigusakt, mille järgi saavad kõik noored tüdrukud koolides ja naised kinnipidamisasutustes ning varjupaikades tasuta tampoone. Meile meeldib see mõte, kuidas teile?

New Yorgi linnavolikogu võttis vastu õigusaktid, mis sätestavad, et kõik New Yorgi riiklikud koolid, varjupaigad ja vanglad peavad tagama naistele tasuta tampoonid, vahendab Cosmopolitan. Õpilastele tähendab see seda, et enam ei pea jakki ümber puusa siduma, sest ootamatult algasid keset tunde päevad.

Linnavolikoguliige, Julissa Ferreras-Copeland, on selle õigusakti vajalikkust juurutanud alates eelmisest suvest, sest ta leiab, et naiste menstruatsiooni on ühiskonnas liiga kaua stigmatiseeritud. «Noored tüdrukud, et pea enam tundidest puuduma, sest neil ei ole kaasas tampoone või pesukaitsmeid, » lisas ta.

Õigusakt võeti vastu ühehäälselt. Tasuta tampoone saavad New Yorgi naised nüüd linna varjupaikades, alaealiste kinnipidamisasutustes, lastekodudes, linnavanglates ja koolides alates oktoobri keskpaigast. See on hea uudis mitesajale tuhandele tüdrukule koolis ja paarikümnele tuhandele naisele varjupaikades.

New Yorgi koole haldav süsteem on üks maailma suurimaid ja kui nemad suudavad midagi nii tänuväärset korraldada, siis see võiks olla eeskujuks teistele riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles