Arstist sai moedisainer

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Esindan ise just seda naist, kes kannab Whitetaili riideid. Ühtaegu minimalistlikke, elegantseid ja rahulikus värvipaletis," ütleb Margit Peura, kes loodab oma rõivadisainiga vallutada üha rohkemate eestlaste, soomlaste ja skandinaavlaste südameid.
"Esindan ise just seda naist, kes kannab Whitetaili riideid. Ühtaegu minimalistlikke, elegantseid ja rahulikus värvipaletis," ütleb Margit Peura, kes loodab oma rõivadisainiga vallutada üha rohkemate eestlaste, soomlaste ja skandinaavlaste südameid. Foto: Sander Ilvest

Helsingis elava Eesti moedisaineri Margit Peura nime võiks kirjutada ühele leheküljele maailmakuulsate moenimede Miuccia Prada, Tom Fordi või Giorgio Armaniga. Prada õppis politoloogiat, Ford sisearhitektuuri, Armani alustas arstiteadusest. Ka Peural, ühel me tänavusel Hõbenõela moeauhinna nominendil, on taskus Tartu ülikooli arstidiplom.

Berliini moenädal. Suvi 2015.

Õhulisse linasesse ja siidisesse suveminimalismi riietunud modellid seisavad näitusesaali postamentidel nagu skulptuurid ja vahetavad sumeda popdžässi taktis hillitsetult poose.

Õhus on elevust, fotoaparaadid välguvad, näod pärlendavad higist nii modellidel kui ka moevaatemängul äraseletatud nägudega trügival publikul. Suurlinna umbses õhustikus üle 30 tõusnud kuumapügalaid on palju raskem taluda kui meil siin meretuulepealsel maal. Moemeditatsiooni lõppedes ilmub modellide sekka nääpsuke ja põhjamaiselt läbikumava jumega moedisainer Margit Peura (33), kelle moebrändi Whitetail tänavusuviseid moode moenädala põhiprogrammis näidati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles