Toitumisnõustaja annab nõu, kuidas pärast jaanipäeva taas rajale saada

, toitumisnõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalkunišašlõkk.
Kalkunišašlõkk. Foto: Henri Ruul

Jaanipäeva ei tähistata kaugeltki ainult lõkke tegemisega, vaid on sageli seotud mõne tähtsa sündmuse või üritusega, olgu selleks pulmad, sünnipäev või kokkutulek. Vahel lõppeb see ühe üleliigse koogi, õlle või liiga suure taldrikutäie vanakooli makaronisalatiga. 

Tuleb tuttav ette? Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul annab nõu, kuidas pärast jaanipäeva söögimaratonist taastuda. 

Alusta kohe järgmisel päeval

Kuigi kaalunumber võib järgmisel päeval natuke kõrgem olla, ei tasu sellest kohe ennast häirida lasta. Üks ebatervislik päev ei tee sind kohe ebatervislikumalt toitujaks. See ei ole saladus, et kui püüad toituda täiuslikult 24/7, viib see varem või hiljem läbipõlemiseni. Kõige olulisem on, et sellest ühest päevast ei tasu lasta saada nädalat. Seega on oluline peale tähistamist nn tervislikule rajale tagasi naasta. 

Valgurikas toidukord 

Üks viis seda teha, on alustada väikeste ja üsna kergesti saavutatavate eesmärkidega, milleni jõudmine motiveerib uute eesmärkideni jõudma. Võiks alustada näiteks ühe toitainerikka ja tervisliku toidukorraga. Miks mitte kasutada selle valmistamiseks eelneva päeva ülejääke? Juurvilja-kalkunišašlõki vardad tilli-hapukoore kastmega sobiksid selleks hästi. Paprika on teada-tuntud vitamiinipomm ja kalkuni näol on tegu ühe valgurikkama toiduga. Kui üldiselt on liha ja juurviljade küpsetusaeg grillil erinev, siis ülekuumutamisel võib need vaheldumisi ühele vardale asetada. Sinna juurde võid lisada veel teisigi juurvilju või mõne puuvilja. Nii saad maitsva eine ning ühe sammu tervislikule eluviisile taas lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles