Milliseid naisi rünnatakse seksuaalselt kõige rohkem? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadusajakirjas Violence and Gender avaldati värske uuringu tulemused, millest selgub, et seksuaalselt rünnatakse kõige rohkem biseksuaalseid naisi.

Teadlased küsisid uuringus osalenud meestelt ja naistelt, mitu korda rünnati neid seksuaalselt ülikoolis õppimise aja jooksul. Peamiselt peeti silmas rünnakuid, mis leidsid aset ülikoolilinnakus, kirjutab Elite Daily.

Heteroseksuaalsetest naistest oli rünnakuid kogenud üks naine neljast, kuid biseksuaalsetest naistest oli seksuaalse rünnaku ohvriks langenud kaks naist viiest. Homo- ja biseksuaalsetest meestest oli rünnakuid kogenud üks mees neljast ning heteroseksuaalsetest meestest üks mees kaheksast.

Bisexual Resource Centeri kaaslooja Kate Estrop sõnas, et biseksuaalseid naisi rünnatakse kahjuks kõige rohkem, sest arvatakse, et biseksuaalsed naised on mingil põhjusel «kergem saak» ja «seksuaalselt valimatud». 

See, et naise seksuaalsus saab määravaks, on täiesti naeruväärne. Pole vahet, kas naine on hetero-, bi- või transseksuaalne, ta peaks igatahes end turvaliselt tundma. See, keda ta otsustab armastada või kellega voodit jagab, ei tohiks mingit tähtsust omada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles