Kasulik vürts, mis aitab halbu mõtteid peletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurkum.
Kurkum. Foto: Vida Press

Pole mingi saladus, et see, mida me sööme, mõjutab meie enesetunnet, meeleolu ja isegi mõtteid. Seega toitumist ei peaks jälgima vaid tervisliku kehakaalu, vaid ka hea tuju nimel.

Hiljuti tegid teadlased kindlaks, et on üks kasulik maitseaine, mis aitab halbu mõtteid eemale hoida. Selleks on kollast värvi kurkum. Eelnevalt on teadlased leidnud, et kurkum aitab kolesterooli alandada ja leevendab valu, nüüd tehti aga kindlaks, et see mõjub hästi ka vaimsele tervisele, kirjutab Delish.

Teadlased viisid läbi uurimuse, millest selgus, et kurkum, mida kasutatakse näiteks karris ja sinepis, võib nõrgendada inimese võimet meenutada hirmuga seonduvaid mälestusi. Seda kõike tänu kurkumis sisalduvale kurkumiinile, mil on depressiooni vähendav toime. 

Uurimuse põhjal järeldasid teadlased, et kurkumiini saaks kasutada erinevate vaimse tervise häirete raviks, kuid selleks peaks inimene tarbima 68 grammi kurkumit ja see kogus on maitseaine kohta üsna suur. 

Ometi soovitavad uurimuse autorid lisada oma menüüsse rohkem kurkumit sisaldavaid toite, sest see on kasulik nii füüsilisele kui vaimsele tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles